Ny källarmästare hos Charles Heidsieck – generationsskifte i champagnehuset
Lästid: 1 minut
Elise Losfelt lämnar Charles Heidsieck för familjegården i Languedoc. Hennes efterträdare blir Emilien Erard, med gedigen erfarenhet från topphus som Ayala och Billecart-Salmon. Ett nytt kapitel börjar för det ikoniska champagnehuset.
Ny källarmästare hos Charles Heidsieck – generationsskifte i champagnehuset
Elise Losfelt lämnar rollen som chefsvinmakare hos Charles Heidsieck för att ansluta till familjens vingård, Château de l’Engarran i Languedoc. Hennes efterträdare blir Emilien Erard – en erfaren vinmakare med över 15 års expertis från bland annat Ayala och Billecart-Salmon. Emilien har varit en del av PHCH-teamet* sedan 2018 och tar nu över ansvaret för att bevara och utveckla husets ikoniska stil.
Övergången markerar en viktig fas för det anrika champagnehuset, där kontinuitet och kvalitet är centrala värden. Tillsammans säkerställer Elise och Emilien en smidig stafettväxling.

Charles Heidsieck grundades 1851 av Charles-Henri Heidsieck, som med sina banbrytande resor till USA snart blev känd som ”Champagne Charlie”. Han var den första att introducera champagne i Amerika, där han både hyllades och fängslades – felaktigt anklagad som fransk spion under inbördeskriget. Efter diplomatiska påtryckningar släpptes han fri 1862.
Tack vare hans visionära pionjäranda – och husets kontinuerliga strävan efter kvalitet – är Charles Heidsieck i dag ett av världens mest respekterade champagnehus. Sedan två år tillbaka är huset åter i privat ägo, nu av familjen Descours, som satsar helhjärtat på att bevara arvet och förbli i toppen av Champagne.
*PHCH = Piper-Heidsieck / Charles Heidsieck
