Barbera d'Alba Busije
Pigg och lätt kryddig barbera som passar perfekt till den hemmagjorda pizzan.
Barbera d’Alba Busije, här har vi en pigg, blåfruktig och lätt kryddig barbera. Tänk dig en kompott av blåbär, skogshallon, körsbär och några violtabletter som sedan fått umgås med lite fat, då har du smaken på det här vinet.
“Det här vinet gör jobbet prima, med gott om blåbär, hallon men också lite lakrits och örtig krydda.”–Andreas Grube
Servera gärna lite svalt, det perfekta valet till den hemmagjorda pizzan.
Se även tre andra röda pärlor som sitter fint till pizza.
Om Producenten
Giasosa Fratelli är baserade i Neive, i hjärtat av Langhe regionen i Piemonte känt för sina Barolo och Barbaresco viner. Vineriet är grundat 1895 av Guiseppe Giacosa och är sedan start familjeägt. Man försöker låta respektive druva komma till sin fulla rätt och arbeta hållbart genom bland annat solpaneler, eliminering av bekämpningsmedel och ta hand om regnvatten samt skogarna runt vingårdarna.