Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En flaska med Celebrandum Reserva Seco Castell d’Or, ett mousserande vin från Cava i Spanien
Celebrandum Reserva Seco Castell d’Or Ett guldkorn till cava som bubblar upp i mogen tropisk frukt och livlig fräschör.
Passar till
Produkttyp Mousserande vin
Land/Region Spanien, Cava
NR 7574
89,-
11.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Celebrandum Reserva Seco Castell d’Or

Ett guldkorn till cava som bubblar upp i mogen tropisk frukt och livlig fräschör.


Mjuka toner av solmogna persikor, vita blommor, lime och mineral. Lägg till god balans, pigg syra och en finstämd eftersmak. Celebrandum Reserva Sec är ett guldkorn till cava – halvtorrt med näpen sötma finessrikt balanserat av frukt och fräschör. Ett piggt sällskapsvin att servera till såväl lättare tilltugg som till eleganta rätter av fisk och skaldjur.

Celebrandum bygger på xarel-lo 34%, macabeo 33%, parellada 33%. Vinet tillverkas enligt den traditionella metoden, vilket innebär att det har genomgått en andra jäsning på flaska för att få sina bubblor. Därefter lagrades vinet på sin jästfällning i minst 15 månader. En Cava Reserva ska lagras i minst 15 månader

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

För hundra år sedan startade en grupp katalanska vinbönder ett litet kooperativ under namnet Cellers d´Arboc, uppkallat efter hembyn Arboc där de byggde sin vinanläggning. Castell d'Or är i dag namnet på producenten som äger kooperativet. Arboc ligger vidare i regionen Penedès, centrum för produktionen av Spaniens berömda mousserande vin – cava. I det ursprungliga vineriet gjorde man huvudsakligen vin på de lokala druvorna macabeo, xarel-lo och parellada som är den klassiska topptrion för cava. De driftiga vinbönderna i Arboc var bland de allra första att utveckla tekniken med att jäsa druvmusten under kyla för att lyfta fram den fina frukten i druvorna. Idag är metoden med temperaturkontrollerad jäsning en självklarhet, men då var det närmast en sensation.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.