Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Celebrandum Reserva Seco Castell d’Or Ett guldkorn till cava som bubblar upp i mogen tropisk frukt och livlig fräschör.

Denna dryck eller årgång har tyvärr utgått ur Systembolagets sortiment

Passar till
Fruktsyra Fruktsyra
Fyllighet Fyllighet
Söthet Söthet
Land/Region Spanien, Cava
NR 7574
89,-
11.5%
750 ml
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Celebrandum Reserva Seco Castell d’Or

Ett guldkorn till cava som bubblar upp i mogen tropisk frukt och livlig fräschör.


Mjuka toner av solmogna persikor, vita blommor, lime och mineral. Lägg till god balans, pigg syra och en finstämd eftersmak. Celebrandum Reserva Sec är ett guldkorn till cava – halvtorrt med näpen sötma finessrikt balanserat av frukt och fräschör. Ett piggt sällskapsvin att servera till såväl lättare tilltugg som till eleganta rätter av fisk och skaldjur.

Celebrandum bygger på xarel-lo 34%, macabeo 33%, parellada 33%. Vinet tillverkas enligt den traditionella metoden, vilket innebär att det har genomgått en andra jäsning på flaska för att få sina bubblor. Därefter lagrades vinet på sin jästfällning i minst 15 månader. En Cava Reserva ska lagras i minst 15 månader

Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

För hundra år sedan startade en grupp katalanska vinbönder ett litet kooperativ under namnet Cellers d´Arboc, uppkallat efter hembyn Arboc där de byggde sin vinanläggning. Castell d’Or är i dag namnet på producenten som äger kooperativet. Arboc ligger vidare i regionen Penedès, centrum för produktionen av Spaniens berömda mousserande vin – cava.

I det ursprungliga vineriet gjorde man huvudsakligen vin på de lokala druvorna macabeo, xarel-lo och parellada som är den klassiska topptrion för cava. De driftiga vinbönderna i Arboc var bland de allra första att utveckla tekniken med att jäsa druvmusten under kyla för att lyfta fram den fina frukten i druvorna. Idag är metoden med temperaturkontrollerad jäsning en självklarhet, men då var det närmast en sensation.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mest besökta dryckerna just nu

1

Stoneleigh Latitude Chardonnay

Flagga för Nya Zeeland Nya Zeeland, Marlborough

84,–

2

Bourgogne Chardonnay Maurice Gentilhomme

Flagga för Frankrike Frankrike, Bourgogne

119,–

3

Jérôme Arnoux Tradition

Flagga för Frankrike Frankrike, Jura

199,–

4

Frantzén & Cauble

Flagga för Frankrike Frankrike, Rhonedalen

179,–

5

Bread & Butter Cabernet Sauvignon

Flagga för USA USA, Kalifornien

169,–

6

Nivole Moscato d'Asti

Flagga för Italien Italien, Piemonte

99,–

7

Palmer & Co Brut Reserve

Flagga för Frankrike Frankrike, Champagne

399,–

8

Haggan Xinomavro

Flagga för Grekland Grekland, Makedonien

169,–

9

Lat 42 Reserva

Flagga för Spanien Spanien, Rioja

129,–