Domaine du Pesquier Gigondas 2018 - WineTable
Domaine du Pesquier Gigondas 2018 Från hjärtat av Gigondas kommer denna fruktigt koncentrerade pärla. Ett vin fullt av charm och finess!
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Rhonedalen, Gigondas
Alkoholhalt 15%
Ekologiskt NEJ
Pris 189,-

Domaine du Pesquier Gigondas 2018

Från hjärtat av Gigondas kommer denna fruktigt koncentrerade pärla. Ett vin fullt av charm och finess!


Vi tar oss till södra Rhônedalen och hjärtat av Gigondas. Här ligger den välrenommerade familjeägda vinegendomen Domaine du Pesquier. Röda viner är husets signum – och vilka fantastiska viner sen. Här bjuds en uppvisning i vacker djup struktur, mogen frukt, stilren kryddighet och stor elegans.

Egendomens grenache och mourvedre växer på ca 150 meters höjd i ett något varmare klimat, medan syrah växer i ett lite svalare klimat, längs med sluttningarna av bergskedjan Dentelles de Montmirail på en höjd av 350 meter.

Domaine du Pesquier Gigondas 2018 är ett fylligt vin med en lika djupt fruktig som elegant framtoning. Tanninerna är mogna och balanseras vackert med de ursprungstypiska dragen av mörka bär, vilda örter och krydda. Det här är ett vin fullt av charm och finess – en perfekt följeslagare till lammracks med grillad tomat, vitlök och sydfranska örter.

Om producenten

Domaine du Pesquier är en släktgård som funnits inom familjen i fyra generationer. Till en början odlades här både vinrankar och olivträd. År 1971 fick Gigondas sin Cru Appellation AOC och övergick därmed till att endast producera vin. Vingården har idag 24 hektar vinrankor som endast producerar rött vin, 17 av dessa hektar står för Gigondas.

 

Du missar väl inte dessa godingar