Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

josigt lättklunkat rödvin
La Corte del Pozzo Bardolino 2021 Piggt, rödbärigt josigt och somrigt svalkande.
Passar till
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Venetien,
NR 2340
99,-
12,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

La Corte del Pozzo Bardolino 2021

Piggt, rödbärigt josigt och somrigt svalkande.


Venetien i norra Italien förknippas kanske mest med fullmatade viner som Amarone och Barolo, men det här vinet är något helt annat. Tack vare läget – Bardolino alldeles nära Gardasjön – har vi här ett vin som bjuder på lätthet och charm: bärigt, josigt, piggt, lättklunkat och okomplicerat men med personlighet och karaktär.

Druvorna som används till vinet är en blend för de i området så typiska corvina, corvinone och rondinella. För att lyfta fram fräschören och den josiga tillgängligheten jäses och lagras vinet på ståltank.

Vinet njuts allra bäst rejält svalt och i stora kupor. Drick på egen hand eller till en bricka med blandade italienska charkuterier

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Fasoli Gino drivs idag av Matteo Fasoli och domänen har odlat vin enligt ekologiska principer ända sedan tidigt 1980-tal. Sedan mitten av 1990-talet är alla Fasoli Ginos gårdar ekologiskt certifierade.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning