Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Lionheart of the Barossa Shiraz Ny årgång av prisbelönt Barossa-shiraz!
Passar till
LammNöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Australien, South Australia
NR 2129
135,-
14.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Lionheart of the Barossa Shiraz

Ny årgång av prisbelönt Barossa-shiraz!


Lionheart of Barossa från Dandelion Wineyards är en Barossa-shiraz som inte sviker och som dessutom har vunnit flera utmärkelser, inte svårt att förstå varför! Koncentration syns redan i den vackra mörka, blåröda färgen. En tät aromatisk doft av saftiga björnbär, mörk choklad, kaffe och lite krut av svartpeppar. I smaken finns generöst med frukt av björnbär och blåbär tillsammans med kaffe, mörk choklad och vanilj.

“En charmig shiraz från en av Australiens unga kvinnliga vinmakare som det haglat priser och utmärkelser över.” –Pär Strömberg

Ett vin som passar perfekt till hemmagjorda hamburgare, kryddiga korvar eller till en klassisk biff med pommes och bea. Så fram med grillen och korka upp vinet!

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Dandelion Vineyards grundades av paret Elena och Zar Brooks så sent som 2007. Elena är den flerfaldigt prisbelönta unga vinmakerskan som även gör vin med andra ursprung inom South Australia. Stilen på Dandelions viner är koncentrerat elegant med frisk syra och stort fruktdriv. Namnet Dandelion betyder maskros och kommer från en önskan att inte se djävulen i varje ogräs, utan istället uppmuntra maskrosor bland vinrankorna. De arbetar utifrån idéen att separera varje vingårdslott i vinifieringen och ibland går man till och med så långt som att man även vinifierar olika jordmåner inom samma vingård för sig. Det mödosamma arbetet resulterar i prisvärda viner och genomgående jämn hög kvalitet. År 2020 utsågs de till ”New World producer of the year 2020” som första Australiensiska vingård någonsin, och efter det har priserna bokstavligen haglat över dem.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.