Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Picpoul_Vinia
Picpoul de Pinet Villa Blanche 2020 Sydfransk charm med finessrikt koncentrerad frukt
Passar till
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Languedoc-Roussillon
NR 2588
119,-
12,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Picpoul de Pinet Villa Blanche 2020

Sydfransk charm med finessrikt koncentrerad frukt


I vinområdet ”Marine”, vid medelhavets utkant ligger Picpoul de Pinet AOP – ett av de äldsta vingårdsområdena i den största vitvinsregionen i Languedoc. Området drar nytta av havsbrisen som svalkar dagar och nätter, vilket ger druvor med vackert balanserad fräschör. Här har den sent mognande druvan Piquepoul funnits sedan urminnes tider.

Från sandiga, steniga grusjordar rika på skifferlera och kalksten, skördas druvorna till Villa Blanche Picpoul de Pinet. Vinet lagras på ståltank med sin jästfällning i tre månader innan buteljering. Behållningen är ett finessrikt vin med koncentrerad frukt, läckert inslag av honungsmelon och läskande mineraldriven syra.

Det här är en sydfransk charmör, lika aptitretande som matvänlig. Ett solklart val till såväl ostron som grillade skaldjur penslade i örtolja, vitlök och citron.

Vi har provat det här vinet – Titta här!

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Calmel & Joseph grundades 1995 och är en maison de négoce som specialiserat sig på viner från Languedoc-Roussillon från privata vingårdar i hela regionen. Under åren har producenten byggt nära personliga relationer med ett stort antal odlare. Övertygelsen ligger i den extraordinära potential som finns i denna region. Laurent Calmel och Jerome Joseph arbetar tillsammans med vinifiering, blandning och lagring av viner med det gemensamma syftet att demonstrera den kända och unika kvaliteten från dessa varierande växtplatser. Calmel & Joseph producerar högkvalitativa, uttrycksfulla viner som återspeglar deras övertygelse och erfarenhet.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning