Septemberljus åt de återstående 114 dagarna av 2020
Krusbärsfruktig mousse från Vinho Verde, vulkanosande jos från Teneriffa och en påve full av svarta vinbär. Pär Strömberg listar goda nyheter i dagens tillfälliga lansering. Skål!
Krusbärsfruktig mousse från Vinho Verde, vulkanosande jos från Teneriffa och en påve full av svarta vinbär. Pär Strömberg listar goda nyheter i dagens tillfälliga lansering. Skål!
Från ful ankunge till kanske det mest intressanta från Sydafrikas vinproducenter idag. Richard Sigray och Dan Lepp samlade några några av Sveriges främsta experter på sydafrikanska viner för att prova igenom druvren cinsault från regionerna Swartland, Stellenbosch och Darling.
En septembersång för månadens första släpp i tillfälligt sortiment
Biodynamisk bobal eller klunkvänlig uppstickare? Vinlandet av tradition har klivit fram som en sann innovatör, så medan riojorna ligger på lagring dyker vi ner i det moderna Spanien. Här har Maria Sporre listat tre spanska favoriter.
Det dignar mot högsäsong i äppelträdgårdarna. Krispigt, fruktsött, fylligt och syrligt. Rosé, körvänligt, iskallt och hip hoppigt. Vi har listat fem tjusiga drycker vars kärna vilar i äpplet.
Lön på kontot och ett 40-tal nya viner i augustis sista TSE-lanseringar. Snart är det höst och då väntar ännu fler lanseringar. Här listar jag ett gäng goda nyheter som rockar dagens nyhetssläpp!
Häng med och fira riesling – Andreas Grube tipsar om vinerna att hälla i glaset!
Elisabeth Hellström har fått en flygande start med sitt destilleri. Under året har hennes Hellström Gin tagit sig in på dryckeslistan hos restauranger som Oaxen och Aira, lanserats på Systembolaget och vunnit pris i ginens högsäte England. Richard Sigray har besökt destilleriet.
Bubbelfrossa, udda lokala druvor och ett riktigt bra tillfälle att fylla källaren med godbitar inför stundande hösten. Pär Strömberg listar de bästa köpen ur Systembolagets andra augustilansering för tillfälliga sortimentet.
Så mycket som mognar nu. Ljuvliga skördetider! Vad korkar du upp till kantarellerna, den stolta skördepizzan och bärfrossan? Linda Pérez listar sensommarens favoriter.