Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Ladda för Riesling Week – sju kalasgoda pavor

Ladda för Riesling Week – sju kalasgoda pavor

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Den 24 till 30 augusti firas Riesling Week i Sverige, som en hyllning till druvan och de mångfacetterade vinerna. Och eftersom vi på Wine Table älskar riesling vill vi såklart vara med och fira, och här tipsar Andreas Grube om sju lysande goda tyska riesling att skåla med!

RieslingSauvage_winetable

Georg Breuer Riesling Sauvage 2019, nr 5899, 129 kr

Löjligt mycket vin för pengen här, i stram, knastertorr och väldigt läskande utförande. Rensar paletten och får smaklökarna att stå i törstig givakt! Kalasbra som aperitif, eller varför inte till färska ostron.

leitz_winetable

Leitz Magic Mountain Rüdesheimer Riesling Trocken 2018, nr 70626, 159 kr

Alltså, wow! Ett vin där precis allt sitter på rätt plats: Den sylvassa syran, den läskande mineraliteten, pärontonerna och de små stänken honung. Grymt precision och imponerande smakdjup.

riesling_winetable

Kloster Eberbach Riesling Spätlese 2019, nr 6257, 129 kr

En spätlese, alltså en riesling med påtaglig sötma – men också såklart den druvtypiska syrakicken. Här får du mogna gula äpplen och päron, honung och lite lätt ananastouch i glaset. Helt suveränt att dricka till någon tysk korv och ett stort lass surkål.

SybilleKuntz_winetable

Sybille Kuntz Qualitätswein Riesling Trocken 2019, nr 75210, 239 kr (BS)

Sybille är en producent som är smått kultförklarad, och när man dricker hennes viner förstår man varför. Det här är bara sjukt gott! Ren, krispig, stram, syrlig i stilen, och samtidigt med den för Mosel så typiska övertonen av söt frukt. Underbart!

sandstein_winetable

Sandstein Riesling Trocken 2018, nr 79447, 139 kr (BS)

Biodynamisk riesling från regionen Rheinhessen och ett klockrent så kallat ”fynd” i beställningssortimentet. Doft och smak bjuder på gott om lime och päron, men också en näve färska örter och en stenigt mineralisk efterklang.

riesling_winetable

Dr Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling 2018, nr 81912, 189 kr (BS)

En gammal favoritproducent från Pfalz och ett vin som jag tycker levererar klart mer än priset. Här bjuds på friska äppeltoner och en del persika, tillsammans med både färskpressad citron och lite limeskal. Suveränt gott till sushin.

drloosen_winetable

Dr Loosen Riesling Beerenauslese 2017, nr 5364, 129 kr

Låt oss för allt i världen inte glömma bort hur ljuvligt gott det kan vara med söt riesling – som här. Den här söta nektarn är som balsam för tungan, honungslen och med smak av saffran, aprikos, mogna päron och blommighet. Drömmigt gott till bäriga desserter.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.