Nyheter 19 maj
Biodynamisk. Bubbligt. Lyxigt. Fräscht. Skirt. Bredaxlat. Upplyftande. Årets bästa vita sparris-vin. Nu släpps ett gäng fina viner i tillfälligt parti. Pär Strömberg listar sina favoriter.
Biodynamisk. Bubbligt. Lyxigt. Fräscht. Skirt. Bredaxlat. Upplyftande. Årets bästa vita sparris-vin. Nu släpps ett gäng fina viner i tillfälligt parti. Pär Strömberg listar sina favoriter.
I en garageliknande lokal i centrala Stockholm hittar du Spriteriet, som med fokus på råvaror i säsong, naturlig produktion och egensinniga idéer skapat sig en helt egen nisch i den svenska dryckesfloran.
Länge har vinvärlden sökt felfrihet. Viner som ur teknisk synvinkel är oklanderliga. Som smakar likadant var gång du häller upp ett glas. Samtidigt växer en befriande tendens att sätta det unika före det statiska. Sara Emilia Nässén beskriver skönheten i vinets personliga och föränderliga uttryck.
Goda viner i utspridda lanseringar. Det må vara en smula rörigt att pricka rätt bland Systembolagets lanseringar i dessa trassliga tider, men vi ska försöka reda ut det hela och hålla er ajour på kommande nyheter. Här bjuder Pär en samling ljuvliga viner att ta sikte på.
Med fantastiskt mycket glädje och entusiasm välkomnar vi journalisten, musikern och vinprofilen Andreas Grube till bords Andreas går in som partner i Wine Table och kommer från och med nu att driva denna goda dryckessajt framåt tillsammans med Linda Pérez och Jenny Mjörnell.
Vinälskarnas vinlådor och sanna favoriter från Piemonte. Emelie Svensson, krögare på restaurang Agnes, presenterar Martin som driver både Caviste och Panache och Helén som driver Savino. Det här är personerna som tar in några av landets godaste viner.
"Now this is a story all about how a Chilean wine's life got flipped turned upside down!" Viner under 100-lappen, ja till och med två för under hundralappen, hur kan det vara möjligt?
Vin är för alltid. Och aldrig ska vi lämna alla de passionerade nätvinshandlare som lyfter in kvalitet framför kvantitet. Här har vi valt ut några intressanta spelare som gör livet godare.
Vårens rosa lista går från Loire till Rhône, över till Toskana, Abruzzerna och Sicilien, dessutom till Mallorca. Vi rundar Provence, alltså. Dags att prova och upptäcka en annan karaktär på rosé, i form av välproducerade viner med kropp och struktur som gör dem helt förträffliga till mat. På listan finns både fräsch rödbärighet i lite lättare stil och rosa tuffingar som biter ifrån lite extra.
Service extra allt, ödmjukhet, kvalitetsviner utan dess like och ett ständigt påfyllt förråd av Louis Roederer. Emelie Svensson, krögare på restaurang Agnes presenterar Einar på Vingruppen och Jasmin från Johan Lidby Vinhandel. Var med och säkra deras framtid genom att njuta några av landets godaste viner.