Bild på Korianderdoftande hjärtmusslor till läskande vitt vin

Korianderdoftande hjärtmusslor till läskande vitt vin

Lästid: 1 minut

Hetta upp hjärtmusslor och slunga i vitlök, koriander, vitt vin och lime. Veckans recept tar oss till havet och matchas vackert med vår liveprovning: expedition Portugal, som tar oss genom grönskande dalar, bergsområden och varma slättlandskap. Varsågoda att följa med och smaklig spis!

Ingredienser

4 personer
1 kg vongole eller hjärtmusslor väl sköljda
1 st gul lök (finhackad)
1 st vitlöksklyfta (finhackad)
0.5 dl olivolja
1 dl vitt vin, varför inte från Portugal!
2 dl koriander (hackad)
1 st lime
8 skivor surdegsbröd (grillade eller rostade)

Så gör du

Värm oljan i en djup kastrull, lägg i de väl sköljda musslorna så att det börjar fräsa.
På med locket och låt musslorna fräsa i 1 minut på hög värme till de börjar öppna sig.
Tillsätt vin, lök, vitlök och låt koka i 2-3 minuter. Nu ska alla musslor vara öppna.
Tillsätt koriander, zest av limeskal och pressa i limejuicen.
Smaka av med svartpeppar och eventuellt en aning salt.
Servera direkt med grillat eller rostat bröd!

Följ sedan med på vår goda liveprovning – expedition Portugal! Andreas Grube och Maja Berthas reser genom grönskande dalar, spektakulära bergsområden och varma slättlandskap. Provningen är kostnadsfri och ses lika bra live som i efterhand. Varmt välkomna!

När: Torsdagen den 3:e juni klockan 19.00-19.45
Var: Wine Tables Facebook eller YouTube

Dela via:

Mest besökta vinbarerna just nu

Bild på Bar à Vins

Bar à Vins

Mysigt

Stockholm, Östermalm

Kvarterskrog

Bild på Skärets Krog

Skärets Krog

Avslappnat

Smögen

Semesterpärla

Bild på Nektar

Nektar

Skön atmosfär

Stockholm, Vasastan

Ramla in

Bild på Avec

Avec

Charmigt

Stockholm, Vasastan

Hål i väggen

Bild på Gemla Vinbar

Gemla Vinbar

Stockholm, Södermalm

Bild på Bouchon

Bouchon

Trendigt

Malmö, Innerstaden

Säsong