Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – expedition Portugal

Grab a Bottle – expedition Portugal

Lästid: 2 minuter

Heta grillkvällar, soliga eftermiddagar på bryggan och ljusa kvällar i trädgården. Veckans Grab a Bottle tar oss på tur till Portugals bedårande vinodlingar. Bland berg och dalar, vackra filosofier och goda viner.

Sommarens vita grillvin från Portugal
Sommarens vita grillvin från Portugal

Aphros Loureiro 2020, Portugal, Vinho Verde, nr 3932, 134 kr

Här en butelj som bjuder flora och fauna genom blomstrande loureiro från ett vinhus som ligger mig varmt om hjärtat. En helhetssyn kring naturlig mångfald, odling och kretslopp är den forna arkitektens och vinmakaren Vasco Crofts melodi. Fruktigt, blommigt, nyanserat och vackert balanserat från senaste årgången som särskilt kännetecknas av sin läckert friska syra. Bersåvin utan tvekan att njuta till såväl en nyskördad sallad som till grillade skaldjur.

Frisk alvarinho till sommarens sallader
Frisk alvarinho till sommarens sallader

Soalheiro Alvarinho 2020, Portugal, Vinho Verde, nr 74935, 129 kr

Fruktig, krispig, flirtig alvarinho. Druvorna odlas längst norrut i Portugal, odlingarna är skyddade av bergskedjor vilket skapar en ypperlig kombination av varma dagar och svala nätter. Det här är vinet du sippar kallt vid bryggan eller njuter i trädgården till hjärtmusslor som slungats i olivolja, koriander, vitlök och vitt vin. Vitt bröd att doppa i den goda oljan är ett måste!

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

Vinglas Syrah Riedel

Old World Syrah 2- pack/ 649 kr

Det här glaset är särskilt framtaget för viner som i regel är strama med en pigg syra och en arom som präglas av mörkbärig frukt. Vinglaset passar således utmärkt till Syrah men även till andra fylliga röda, så som viner på touriga nacional, barbera och amarone. Här förstärker kupans vackra form doften och ger vinet en rund, balanserad smak.

Sommarens röda grillvin
Sommarens röda grillvin

Mariposa Reserva 2019, Portugal, Dão, nr 2002, 159 kr

Bergiga Dão är en av de äldsta vinregionerna i Portugal, belägen strax söder om Douro-dalen. Och här mår druvan touriga nacional fint som bara den. Vinmakaren Lúcia Freitas skördar den från sandiga granitjordar och gör ett djupt rött vin med toner av solvarma mörka bär, viol, svartpeppar och örter. Läckert och balanserat – en perfekt följeslagare till sommarens heta grillkvällar.

Annons

Dr L Riesling 2020

Dr L Riesling 2020

Land:Tyskland, Mosel
Pris:99 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Dr L Riesling 2020

Land:Tyskland, Mosel
Pris:99 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Elegant och energisk riesling från Mosel! Här finns stilfull frukt med den finstilt mineraldrivna karaktär som är så typisk för regionen. Druvorna till Dr L Riesling kommer från traditionella vingårdar med branta sluttningar och jordar rika på skiffer. Det här är ett halvtorrt vin med framstående elegans och stor fräschör. En lika fin aperitif som en god följeslagare till somriga sallader, sparris, grillade skaldjur och sushi.

NR: 7218

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre viner till midsommar

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.