Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Nyprovat tillfälligt sortiment 2 februari

Nyprovat tillfälligt sortiment 2 februari

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 10 minuter

Mammon, Bacchus och Venus... kärleken till vinet kostar en förmögenhet, iallafall om man ska försöka hålla jämt tempo med de tillfälliga lanseringarnas exklusiva utbud. Årets tredje släpp bjuder även det på stor skara attraktiva viner. Pär Strömberg har provat det mesta och valt ut det bästa, håll till godo och kom ihåg, drick mindre men bättre!

MOUSSERANDE VIN
En glasflaska med Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2015, ett champagne från Champagne i Frankrike

Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2015

Produkt från Frankrike, Champagne

art nr 94298

750 ml

12.5%

699 kr

Orangegrosa färg på detta årgångsbetecknade rosévin som i både nos och smak är fyllt av röda bär, kakor och kex. Moussen är stor fyllig och bred med frisk, hög och stram syra, sötfruktig rödbärighet i ett torrt men långt smakrikt efterspel. Jag är oftast inget större fan av Moëts mer generiska champagner, men den här visar upp en personlighet och charm. (Moët Hennessy, 1200 fl.)

VITT VIN
En glasflaska med Egon Müller Scharzhof QbA Riesling 2022, ett vitt vin från Mosel i Tyskland

Egon Müller Scharzhof QbA Riesling 2022

Produkt från Tyskland, Mosel

art nr 93382

750 ml

9%

651 kr

Mjuk Magnifik Moselriesling från Mäster Müller. Inbjudande parymerad nos, honung, kaprifol, gul stenfrukt, och päron. Hög syra, mjuk kropp med frisk och lätt sötflirtig frukt, torrt och mineraliskt. Låg alkohol på nio procent, ett charmerande vin som visserligen kostar en slant men som kan lagras i evinnerlighet. QbA står för Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete och är Tysklands näst högsta kvalitetsbenämning snäppet under Prädikatswein men över Landwein och Tafelwein, då vet ni det. (Gullberg by Stockwine, 240 fl.)

En glasflaska med Von Winning Forster Ungeheuer Riesling GG 2021, ett vitt vin från Pfalz i Tyskland

Von Winning Forster Ungeheuer Riesling GG 2021

Produkt från Tyskland, Pfalz

art nr 92827

750 ml

13%

451 kr

Apelsinzestig nos fylld av gul stenfrukt, floral av apelsinblom, smörblom, kaprifol och honung. Tät, tight, ung gul frukt i en tidig fas för vad som kommer att bli ett fantastiskt vin efter en tids lagring. Kraftfull smak av äpple, smörblom, apelsinzest och örter, torrt, stramt energiskt och förföriskt komplex och fylligt med rökiga fattoner. Strukturerat, nästan tanningreppigt med oändligt djup och personlig charm. Von Winning äger nästan fyra hektar i Ungeheuer, den av alla sina vingårdar som här mest kalkrik. Vinet är jäst och lagrat i 500 liters neutrala fat. (Intermondi, 414 fl.)

En glasflaska med Weingut Geyerhof Hofstudien Grüner Veltliner 2022, ett vitt vin från Österrike

Weingut Geyerhof Hofstudien Grüner Veltliner 2022

Produkt från Österrike

art nr 93904

750 ml

12.5%

199 kr

Sötfruktig och mineralisk grüner från byn Oberfucha i Kremstal och en familj som i fjorton generationer gjort vin sedan 1500-talet. Biodynamiskt certifierade sedan 2019. Smakrik, tät och fyllig i en nästan fet textur med läskande frisk gul stenfrukt och vitpeppar. Torrt och stramt syrligt men generöst och bjussigt med lång finish. (Handpicked Wines, 1200 fl.)

En glasflaska med Béres Furmint Selection 2022, ett vitt vin från Tokaj i Ungern

Béres Furmint Selection 2022

Produkt från Ungern, Tokaj

art nr 94949

750 ml

12.5%

149 kr

Furmint från Tokaj från ett nystartat vinhus med rötterna i den ungerska hälsoindustrin, kända för sitt hälsotillskott, Béres Droppar. med örtigt gulfruktig nos, mineralstänk och gröna inslag. Energisk och tät med fyllig kropp, driv i syran där frukten ligger balanserad men ändå spelar andrafiolen mot sälta, mineralitet och struktur. Fruktigt av krusbär, päron, melon, citrus coh örter, läskande med elektrisk kraft i mittpaletten och ett generöst avslut. Vinet lagrades i åtta till tolv månader tillsammans med jästfällningen där en tredjedel vinifierade på ekfat och resterande på ståltank. (Valid Wines, 6000 fl.)

En glasflaska med Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Emile 2015, ett vitt vin från Alsace i Frankrike

Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Emile 2015

Produkt från Frankrike, Alsace

art nr 95708

750 ml

14.5%

499 kr

Alsace-giganten Trimbachs Cuvée Frédéric Emile är rakt igenom ett excellent gastrovin som balanserar fyllig aromatisk doft av gul stenfrukt, aromatisk av honung och kaprifol. Inledningsvis även en vag reduktiv ton av rök. Energisk, stor, fet och förförisk med balansen mellan honungssötma och bitterljuv mineralisk sälta. Ett stort vin med många lager i ett ståtligt och långt avslut. Vinhuset Trimbach’s prestigefyllda signaturvin är en toppriesling från Grand Cru gårdarna Osterberg och Geisberg som ligger i anslutning till Trimbachs vineri i Ribeauvillé. (Ward Wines, 2400 fl.)

En glasflaska med Auvigue Pouilly Fuissé Premier Cru Le Clos de Solutré 2021, ett vitt vin från Bourgogne i Frankrike

Auvigue Pouilly Fuissé Premier Cru Le Clos de Solutré 2021

Produkt från Frankrike, Bourgogne

art nr 90146

750 ml

13%

461 kr

Charmig chardonnay från en muromgärdad vingård, en så kallad Clos. Fyllig nos av gul frukt, nötter och brynt smör. Fylligt även i smaken och texturen med lätt fetma, koncentrerat och stort, stram och frisk syra och elegant finish. Familjen Auvigue har producerat vin i Mâconnais sedan år 1629. Vinhuset är beläget i Mâcon, närmare bestämt i Pouilly-Fuissé, mitt emot kalkstensklippan Roche de Solutré. Totalt äger man sex hektar vingårdar spridda över Pouilly-Fuissé, Mâcon och Saint-Véran. Firman drivs idag i tredje generationen av Jean Pierre och Michel Auvignue, som även är vinmakare. (WineWorld, 6000 fl.)

En glasflaska med Batard Langelier Didascalie Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2022, ett vitt vin från Loiredalen i Frankrike

Batard Langelier Didascalie Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2022

Produkt från Frankrike, Loiredalen

art nr 93371

750 ml

12%

171 kr

Ekologisk muscadet eller om man så vill melon de Bourgogne med frisk mineralisk nos av havsvatten och gul stenfrukt. Vinet har vilat ett år tillsammans med sin jästfällning och under lagringen skedde regelbunden omrörning av densamma, så kallad bâttonage, vilket gett vinet sin fylliga och mjuka munkänsla. Läskande frisk och salthaltig mineralitet, persika, gula plommon och citrus i en ostronskalsliknande finish. Appellationen Muscadet Sèvre et Maine har fått sitt namn efter de två floderna Petite Maine och Sèvre Nantaise som flyter genom området. (Budbreak, 4800 fl.)

En glasflaska med Domaine Pellé Menetou-Salon Morogues Blanc 2022, ett vitt vin från Loiredalen i Frankrike

Domaine Pellé Menetou-Salon Morogues Blanc 2022

Produkt från Frankrike, Loiredalen

art nr 94584

750 ml

13%

239 kr

Ekologiskt odlad sauvignon blanc från mineraliska och fossilrika kimmiridgienmarker, naturligt jäst på ståltank med vila i sex månader ihop med sin jästfällning. Parfymerad och gulfruktig nos, intensiv energisk med en attackerande syra direkt på tungan, friskt syrlig frukt, mineralisk med sälta, komplex och spännande. Stram syrlig och energisk med gul frukt mogna gula äpplen, citrus, honung och bivax. Tät och frisk, energisk och personlig, dessutom supersmarrig. (Pompette, 1800 fl.)

ORANGEVIN
En glasflaska med Val di Sole Anarchia 2021, ett vitt vin från Italien

Val di Sole Anarchia 2021

Produkt från Italien

art nr 93639

750 ml

12.5%

249 kr

Ekologiskt odlat unikt pansarskottsvin med mörkt orange färg, volatil inledning där doft och smak attackerar med aprikos, persika, örter, nötter, naturjäst och smörkola. Torrt med lätta tanniner och friskt klingande syra. Anarchia görs av druvan arneis där ägarna till den lilla vingården inväntar botrytis på delar av skörden, vilken sedan pressas försiktigt och tillsätts till den större massan av vanliga druvor. Sedan får vinet jäsa med skalen i en månad innan det förs över på ståltank där det vilade fram till buteljering. Naturlig jäst och endast en liten mängd svavel vid buteljering. Till vardags arbetar fortfarande ägarna Kyriaki med tunga algoritmer till AI och Giuseppe säljer akvariefiskar, men varje ledig sekund spenderar de i sin vingård. (Panache, 480 fl.)

RÖTT VIN
En glasflaska med Weingut Steintal Klingenberg Spätburgunder Alte Reben 2020, ett rött vin från Franken i Tyskland

Weingut Steintal Klingenberg Spätburgunder Alte Reben 2020

Produkt från Tyskland, Franken

art nr 90100

750 ml

12%

399 kr

Pinot noir från Franken ser vi inte jättemycket av, men det borde det bli ändring på. Reduktiv inledning, rökig och syrlig nos av tranbär och lingon, surstram frukt och skyhög syra. Ännu ungt och inte helt i balans, men låt det gärna ligga till sig ett par år och de primära lätt sticka aromerna kommer att ha lagt sig till rätta och då spår jag ett storartat vin med örtig parfymig floral nos, jordgubb och rökt buljong. Stringent, tight syra med mjuka men tuggiga tanniner. (Handpicked 600 fl.)

En glasflaska med Koehler-Ruprecht Spätburgunder Kabinett Trocken 2021, ett rött vin från Pfalz i Tyskland

Koehler-Ruprecht Spätburgunder Kabinett Trocken 2021

Produkt från Tyskland, Pfalz

art nr 92735

750 ml

13%

201 kr

Mer fin tysk pinot noir fast denna gången från det lite varmare området Pfalz. Reduktiv rökig inledning, som du kan vispa bort med en karaffering och lite luftning. Kabinett står för en högre mognadsgrad vid skörden, men trocken talar om att vinet ändå jäst ut helt och att det är torrt. Syrlig frukt, mogna jordgubbar, vildhallon och skogsbär, lätt lingonsyrlig med rökiga toner av sandelträrökelse. Friskt och syrligt med hög syra och fräschör, kvick energi och svartfruktigt koncentrerat långt avslut. (Terroir, 4500 fl.)

En glasflaska med François Villard Saint-Joseph Reflet 2020, ett rött vin från Rhonedalen i Frankrike

François Villard Saint-Joseph Reflet 2020

Produkt från Frankrike, Rhonedalen

art nr 90649

750 ml

13.5%

429 kr

Favoritproducent vars Saint-Joseph Reflet utgörs av fokuserad och driven hundraprocentig syrahfrukt. Mörkt svartfruktig med rökiga inslag av chark och järnig mineralitet. Brunjordig smal med mogna körsbär, blod och örter i en stram tät koncentrerad form som kramar om dig som en kungsboa. François Villard var tidigare kock som skolade om sig till sommelier och sen gick all in i vinets värld. Släpps gör också hans vita Condrieu de Deponcins 2021 av viognier (nr 93241, 599 kr), som jag tyvärr inte provat i rätt årgång. (Tryffelvinet, 360 fl.)

En glasflaska med André Brunel Châteauneuf-du-Pape Cuvée Réservée 2022, ett rött vin från Rhonedalen i Frankrike

André Brunel Châteauneuf-du-Pape Cuvée Réservée 2022

Produkt från Frankrike, Rhonedalen

art nr 93194

750 ml

14.5%

329 kr

Stilren vinmakning enligt egna metoder och visioner för långsiktig lagring och liv. Grenachedominans för frukt med mindre delar syrah, mourvèdre. Ungdomligt vital, smooth och spicy med djup doft av mörk mogen frukt och örter. Tight, stram och energisk med fyllighet och kraft i både smak och textur. Svartfruktig med mogna hallon och lakrits, lavendel, viol och anis i det eleganta långa koncentrerade avslutet. (Tryffelvinet, 5400 fl.)

En glasflaska med Le Roc La Folle Noire d'Ambat 2021, ett rött vin från Frankrike sydväst i Frankrike

Le Roc La Folle Noire d'Ambat 2021

Produkt från Frankrike, Frankrike sydväst

art nr 93748

750 ml

13%

139 kr

Ekologiskt odlad negrette med den lite kontroversiella etiketten och namnet från Fronton. Mörkbärig och tät fruktig nos, syrlig frukt, ännu lite spretigt och tight men snyggare än förra årgången som jag uppfattade som lite väl stökig. Och med tidigare års erfarenhet är det ett välbyggd vin med stor potential. Negrette är annars en tuff druva för den som söker lite motstånd, kanske inte något för nybörjaren, men väl för den som söker nya uttryck i druvans värld. De familjeägda vingårdarna drivs ekologiskt strax norr om Toulouse i sydvästra Frankrike. (Picky Drinks, 4200 fl.)

En glasflaska med Ratti Barolo Marcenasco 2019, ett rött vin från Piemonte i Italien

Ratti Barolo Marcenasco 2019

Produkt från Italien, Piemonte

art nr 92601

750 ml

14%

369 kr

Ett av Rattis flaggskeppsviner från den ännu unga årgången 2019. Rosor och körsbär, stramt tight och rakt, inga krusiduller och inget flirtande, pang på bara. Men om du låter det vila kommer frukten att blomma ut i florala toner. Tight stram och energisk smak av körsbär rosor, tjära och nypon. Strama tanniner, torrt och syrligt, stort och maffigt, elegant och raffinerat. Ett single vineyardvin med mycket La Morra terroir, elegant och stramt. Även om dess nuvarande ungdomlighet är spjuvrig bjuder den på fin balans och frukt. (Vinovativa, 9900 fl.)

En glasflaska med Alessandro e Gian Natale Fantino Barolo Bussia Cascina Dardi Riserva 2016, ett rött vin från Piemonte i Italien

Alessandro e Gian Natale Fantino Barolo Bussia Cascina Dardi Riserva 2016

Produkt från Italien, Piemonte

art nr 90229

750 ml

14%

589 kr

Sedan 1998 driver bröderna Alessandro och Gian Natale Fantino familjeegendomen i Monforte, Barolo. Vingårdarna omfattar åtta hektar och är belägna i hjärtat av Bussia. Årgången 2016 av deras riserva kommer från ömt vårdade gamla stockar i Cascina Dardi och bjuder djup mörkbärig doft av tjära, rosor, nypon och mogna körsbär. Stor stram och energisk med kraft i både textur och struktur, traddo med torra tanniner och ett blodmineraliskt järnigt avslut. Otroligt fin redan nu, men kommer garanterad utvecklas till omänsklig perfektion. Från 1978 till 1997 arbetade Alessandro som oenolog och ansvarig för vingårdarna hos Bartolo Mascarello, just saying! (Panache, 1200 fl.)

En glasflaska med Ettore Germano Barolo Cerretta 2019, ett rött vin från Piemonte i Italien

Ettore Germano Barolo Cerretta 2019

Produkt från Italien, Piemonte

art nr 93274

750 ml

14%

551 kr

Från Serralunga d'Alba med power och energi från familjevineri i fjärde generation. Lågmäld i nosen med körsbär och rosor. Smakbilden klassisk men drar även åt bittercitrus, örter och fat jämte de mogna körsbären. Torr och stram i fin balans frukt som drar åt en aptitlig beska. Förutom de tio hektar man har i Serralunga d'Alba där även tillverkningen sker så har man även nio hektar i Cigliè, Alta Langa där de gör ett av vinskribenten Kerin O'Keefes favoritbubbel, en metodo classico som heter Rosanna Extra Brut. (Verum Vinum, 900 fl.)

En glasflaska med Massimo Rivetti Barbaresco Riserva Serraboella 2016, ett rött vin från Piemonte i Italien

Massimo Rivetti Barbaresco Riserva Serraboella 2016

Produkt från Italien, Piemonte

art nr 93542

750 ml

14%

469 kr

Syrlig nos av rosor och tjära, körsbär och viol, läckert parfymerat. Stram tight och energisk med generös frukt och vital syra i fin koncentrerat längd. Mjukt rosig om kinden men med tighta tanniner och mjuk frukt i en utsökt balans. Vinhuset Massimo Rivetti omfattar cirka 25 hektar ekologiskt odlade vingårdar med en ålder på mellan 35-75 år. Till detta vin används bara druvor från de äldsta vinstockarna, i genomsnitt 60 år gamla, som växer i ett särskilt läge i vingården Froi i cru Serraboella. Jäsning och skalmaceration sker på koniska franska ekfat, så kallade tronco. (Moestue & Cask, 1200 fl.)

En glasflaska med Castell'in Villa Chianti Classico 2019, ett rött vin från Toscana i Italien

Castell'in Villa Chianti Classico 2019

Produkt från Italien, Toscana

art nr 94979

750 ml

14%

249 kr

Traditionell och klassisk men mycket energisk sangiovese från byn Castelnuovo Berardenga. Lätt brettig och reduktiv inledning med mörk mogen körsbärsfrukt och fat. Torrt stramt och tight med hög sprittig syra, körsbär, örter, jord och mineraler med lätt grönkartiga beska toner i avslutet. När Principessa Coralia Pignatelli della Leonessa köpte ägorna år 1968 fanns där endast en hektar vinmark och hon har sedan dess utökat vingårdsarealen successivt. Hon valde att slopa användandet av gröna druvor, som var vanligt vid den här tiden, och utökade istället sina marker enbart med sangiovese. Med tiden har hon uttökat arealen till dagens 53 hektar vingårdar. (Pompette, 3000 fl.)

En glasflaska med Donato D’Angelo di Ruppi Filomena Calice 2020 Aglianico del Vulture, ett rött vin från Basilicata i Italien

Donato D’Angelo di Ruppi Filomena Calice 2020 Aglianico del Vulture

Produkt från Italien, Basilicata

art nr 92665

750 ml

14%

179 kr

Druvan aglianico från Macshito i norra Basilicata från gårdar som ligger cirka 400 meter över havet. Körsbärsfruktig nos med inslag av hallon och örter. Syrlig frukt, fatinslag och örter som rosmarin, lavendel och lagerblad gör att vinet initialt påminner en del om klassiska Rhôneblends. Sen kommer bläck, svarta oliver och en rökig mineralitet som tillsammans med en stramt och tight hållen struktur och torra knutna tanniner avslöjar ursprung och druva. Håll gärna några år för mindre motstånd. (Vintedge, 3600 fl.)

En glasflaska med César Márquez Pérez Parajes 2021, ett rött vin från Kastilien-León i Spanien

César Márquez Pérez Parajes 2021

Produkt från Spanien, Kastilien-León

art nr 91319

750 ml

13.5%

181 kr

Mencía ur sandiga jordar i Bierzo, från händerna på vinmakaren Raúl Pérez brorson César Márquez Pérez som med tillgång till familjens vingårdar har de bästa av förutsättningar. Stendammig nos, körsbär, stram med lite vilsen frukt. Spännande men inte helt i balans än. Gillade verkligenhans Valtuille 2019 som släpptes för något år sedan, så här finns garanterat potential. Bra pris, så våga prova. (Wine Group, 2400 fl.)

En glasflaska med Bodega Ca´di Mat Fuente de Los Huertos 2021, ett rött vin från Madrid i Spanien

Bodega Ca´di Mat Fuente de Los Huertos 2021

Produkt från Spanien, Madrid

art nr 93478

750 ml

15%

251 kr

Charmig och läskande fräsch garnacha från, för druvan, hippa området Vinos de Madrid. Jag har tidigare skrivit om syskonvinet Valautín som lanserades i fast sortiment 2022 (nu i BS) och som jag gillade mycket. Aromatisk av solmogen värmande röd frukt, vildhallon, mogna jordgubbar och örter. Smaken fyllig och koncentrerad med samma smakbild som i nosen. Stort och expressivt med rustik elegans. Läckert! (Gullberg by Stockwine, 600 fl,)

En glasflaska med Levantine de Musar 2021, ett rött vin från Bekaa i Libanon

Levantine de Musar 2021

Produkt från Libanon, Bekaa

art nr 93453

750 ml

14.5%

212 kr

Naturligt vinifierad tempranillo, cinsault och cabernet sauvignon från anrika vingårdar som ligger på 1000 meter över havet. Torkad frukt, russin, katrinplommon och söt tobak i nosen. Än mer övermogen och torkad frukt i smaken, torr, stram och syrlig. Jag saknar mittpaletten där vinet känns lite tunnt, spretigt och inte helt balanserat. Inledningen och eftersmaken är mer lovande. I mitt tycke var Levantine 2020 kändes mer direkt tillgänglig och charmig. Levantine de Musar lanserades första gången 2017. Libanon är ingen rookie-nation för vin då där, dokumenterat, har gjorts vin i över 6000 år. (Arvid Nordquist, 1800 fl.)

En glasflaska med Avondale La Luna 2017, ett rött vin från Western Cape i Sydafrika

Avondale La Luna 2017

Produkt från Sydafrika, Western Cape

art nr 90088

750 ml

14%

259 kr

Sydafrikansk Bordeauxblend av cabernet Sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot och malbec från Paarl. Energisk och charmig, frisk och fruktig av svartvinbär och mogna körsbär, koncentrerat och moget, tight och torrt med tuggiga tanniner. Fylligt och stort med lång mineralisk örtig eftersmak. Namnet La Luna syftar på månen, vars olika faser är viktiga riktmärken inom den Biodynamiska praktikan. (Handpicked Wines, 4800 fl.)

En glasflaska med Freemark Abbey Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018, ett rött vin från Kalifornien i USA

Freemark Abbey Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018

Produkt från USA, Kalifornien

art nr 92490

750 ml

14.5%

695 kr

Überklassisk Napa Cab från ultraklassisk producent, fullödig av svartvinbär, mogna plommon, fat, örter, cederträ och läder. Kryddig och fyllig med energi och torra tanniner. Mjuk fyllig opulent sötfruktig eftersmak. Otroligt lagringsbart men snaskande gott redan nu. Freemark Abbey tillhör utan tvekan en av Kaliforniens mest legendariska firmor och var det enda vineri som hade med två viner i den legendariska provningen i Paris 1976 som Steven Spurrier organiserade där chardonnay- och cabernetviner från Kalifornien ställdes blint mot de främsta vinerna från Bourgogne och Bordeaux. (Vinovativa, 360 fl.)

En glasflaska med Piedrasassi PS Syrah 2021, ett rött vin från Kalifornien i USA

Piedrasassi PS Syrah 2021

Produkt från USA, Kalifornien

art nr 93338

750 ml

13.5%

345 kr

Sashi Moorman har gått från hyllad kock till hyllad vinmakare. I hans projekt Piedrassi skapar han Rhôneinspirerade viner i små upplagor med hantverket i fokus. Volatil syrligt rödbärig inledning, sandelträ, jordgubb, rökig, jordig och mineralisk svartfruktig nos. Generös fruktig med bärig framtoning, plommon, björnbär, välbalanserat och energiskt, torr och stram med torra mogna tanniner under en läskande syra och bärighet. Santa Barbara County och garagevinområdet Lompoc Wine Ghetto är adressen för detta otroligt matvänliga vin. (The WineAgency, 600 fl.)

En glasflaska med Mendel Cabernet Sauvignon 2022, ett rött vin från Cuyo i Argentina

Mendel Cabernet Sauvignon 2022

Produkt från Argentina, Cuyo

art nr 95602

750 ml

14.5%

199 kr

Höghöjdsvin från oympade stockar, vinifierat av namnkunnige ägaren och vinmakaren Roberto de la Mota. Ett powerpack med doft och smak av svartvinbär, plommon, björnbär fat och örter, cederträ och blyertsväss. Avslutet är torrt med strama tuggiga och tighta tanniner i fatomhuldad mörksöt frukt. Vineriet ligger i Mendoza i västra Argentina och druvorna till just det här vinet kommer från området Luján de Cuyo och en vingård som är belägen 1 000 meter över havet och planterades 1996. (Handpicked Wines, 11400 fl.)

En glasflaska med Tapiz Seleccion de Barricas 2020, ett rött vin från Cuyo i Argentina

Tapiz Seleccion de Barricas 2020

Produkt från Argentina, Cuyo

art nr 91213

750 ml

14.5%

249 kr

Mer Mendoza och ett rejält höghöjdsvin av malbec, cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot och syrah som växer i alluviala jordar av sand, kalksten och lera. Tät och kraftfull med fodt och smak av svartvinbär, plommon och örter. Torra, strama och läppkrullande tanniner följs av bläck, mörk choklad och svart frukt, svett, läder och ceder. Ett bergtaget kraftpacket som behöver en rejäl luftning men sen är det bara på med Patagonia-kepsen och -västen och tända en brasa i naturen för ett stycke bättre kött med bröd, det är ett måste! (Vinovativa, 5400 fl.)

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.