Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Öl blir inte glassigare än på Omnipollos Flora

Öl blir inte glassigare än på Omnipollos Flora

Bild på Sanna Lindberg
Sanna Lindberg Ölskribent

Lästid: 1 minut

Hantverksöl, grillad sommarmat, glass och musik – Omnipollos Flora är sommarens roligaste vattenhål.

Fantombryggare Henok Fentie har med sin parhäst formgivaren Karl Grandin utmanat det mesta och flesta inom ölets värld. Som fantombryggare saknar du eget bryggeri och är beroende av att andra välkomnar dig. Något som ibland (obs, inte särskilt ofta) blivit lite knepigt när Henok berättat om sin tilltänkta ingredienslista som givetvis speglar hans filosofi om att öl kan bryggas av det mesta. Frukter, marshmallows, klubbor, kakor och sockervadd, är bara exempel på ”råvaror” som landat i tankarna till Omnipollos öl. Och visst finns det en förkärlek för det söta – vilket på Omnipollo Flora får blomma ut! Henok har tidigare drivit en glassbar med sin bror och har senaste åren experimenterat med hur man på bästa sätt gör glass av öl. Och han lyckas riktigt bra. Inte minst med texturen som är helt ljuvlig – och så vara det höjden, klart stans högsta glass.

Kiosken ligger strax under Floras Kulle i Humlegården och har smakfullt och ordagrant klätts in i växtlighet. Öppettiderna är generösa, från kl 10 till 01 varje dag (ölglass serveras från kl 11). Dagtid går det jättebra att ta med barnen. Menyn är oväntat ambitiös och erbjuder bland annat grillade skaldjur och en riktigt bra burgare.

Totalt finns åtta ölkranar, där sju stycken kommer snurra deras egna öl –pilsner, surt, humligt, lite sött och mörkt. Ett måste är det den fruktiga och sura (som varierar hela tiden) och som toppas med ölslush, mmmmm i sommarsolen! På glasstavlan är antalet fem varav två kommer baseras på öl.

Mitt bästa tips: fråga, fråga, fråga om ölen. Alltid kommer oväntade svar! Exempelvis är den senaste ölen i Bianca-serien – ”Bianca Blueberry maple pancake lassi gose”, mörkt, mörkt blå (akta mustaschen!) givetvis brygd med blåbär men processen har också avslutats med ren, ojäst blåbärsmust för att maxa smakintensiteten. När den söta musten tillsätts orkar inte ölet jäsa längre och resultatet blir närmast halvtorrt, vilket lämpar sig utmärkt då det syrliga ölet mer eller mindre smakar blåbärspannkaka med lönnsirap. Med andra ord – kom med öppet sinne!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.