Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Öl– och snapsfavoriterna till midsommar

Öl– och snapsfavoriterna till midsommar

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Dags att ladda upp för midsommarfirande! Vill du göra det enkelt för dig kommer här en inköpslista med Linda Pérez bästa öltips och Andreas Grubes snapsfavoriter. Skål!

NUBBEN

Utö, nr 19, 219 kr

Somrigt fräsch och pigg i stilen, med läskande citrus och gott om fläderblom, toppat med ett lätt stänk honung. Generellt tycker jag att snaps inte ska serveras för kyld eftersom det tar död på smaknyanserna – men den här får gärna imma i glaset för min del.

ÖLET

Italopils, nr 11770, 24:90

Italian style pils och jag skulle vilja säga att det här är ölet hela sommaren. Friskt och piggt med mjuk brödighet och läskande fräschör. Låt glasen imma och klinga!

NUBBEN

Östgöta Sädesbrännvin, nr 16, 229 kr

Kanske att mitt östgötska påbrå – släkten på min mammas sida är från Linköping – spelar in, men framför allt är det här i mina ögon en av de allra bästa allroundsnapsarna på hyllan. Här finns både halmtoner, torkade örter, russin och en lätt whiskykänsla, allt snyggt paketerat och balanserat.

ÖLET

Produktbild för CB's & HB's Veteöl Aktiebolaget Centralbryggeriet i Linköping

CB’s & HB’s Veteöl Aktiebolaget Centralbryggeriet i Linköping, nr 31542, 24:90 kr

Vi fortsätter på läckra Linköping genom detta livliga veteöl med kryddighet och lätt honungston. Förhållandevis modest alkoholhalt gör det hela än mer brännvinsvänligt.

NUBBEN

Saltö Akvavit, nr 80, 149 kr

Riktigt härlig och charmig snaps kryddad med pors, fänkål och kummin. Framför allt porsen lockar och pockar mina smaklökar här – både örtigt grön, citrusvass och med den maffiga parfymen. Gott till lite kryddigare sillar, men sitter också snyggt till grillkalaset.

ÖLET

Stigbergets West Coast IPA, nr 1205, 32:90 kr

Blå blå vindar och vatten genom västkustsk humlejos från det ljuva hantverksbryggeriet Stigberget. Aromatiskt med finstämd beska och fruktiga toner. Njut vid såväl bryggan som sill och grill.

NUBBEN

Nyköpings Brännvin, nr 266, 229 kr

Också en av de där härligt rena och palettrensande snapsarna, med fokus på citrus, anis och fänkål. Har en tydligt söt överton, men känns fortfarande fräsch i munnen. Klockren kombo till klassisk inlagd sill, men också gott till exempelvis boquerones.

ÖLET

Pilsner Urquell, nr 1566, 16:50 kr

Tjeckisk pilsner från urkällan. Svalkar och läskar torra strupar utan att kräva för mycket uppmärksamhet. Balanserat med fin maltig ton och lätt inslag av honung. En fräsching i sammanhanget sill och nubbe.

NUBBEN

Gammel Opland Aquavit, nr 70624, 349 kr

Norsk höjdare som jag gärna återvänder till gång på gång. Härligt stor och lite rivig i stilen, med aningen fattoner tillsammans med kummin och dill. På toppen också både ett stänk honung och lite färskpressad citrus. En snaps som passar fint till både de lite kryddigare sillarna och till grillkvällens lite brända smaker.

ÖLET

Poppels New England Pale Ale Poppels Bryggeri AB, nr 31041, 24,90 kr

Sillöl och grillöl i en och samma burk. Denna hantverksöl representerar en stil av IPA som härstammar från New England. Josigt och flirtigt med aromatiska humletoner och försiktig beska.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.