Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Tips – 5 bra spritnyheter i mars

Tips – 5 bra spritnyheter i mars

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Det var inte bara en ny laddning viner som åkte upp på fasta hyllan i mars – det släpptes också en del god brunsprit. Andreas Grube har testat igenom utbudet och bjuder här på fem favoriter som du inte vill missa!

tullamore

Tullamore Dew 12 Years, nr 505, 399 kr (700 ml)

Irländsk whiskey när den är som allra bäst tycker jag, med hela baletten av blommighet, fräschör, lätthet och färska fruktighet. Samtidigt ger också åldern en härlig ryggrad av choklad, smörkola och torkad exotisk frukt. Ambitiöst och imponerande bra för pengen – klockrent dunderfynd!

michters

Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon, nr 587, 579 kr (700 ml)

Fantastiskt kul att den här välsmakande kvalitets-bourbonen har lyckats ta plats i det fasta sortimentet sedan den 1 mars. Suveränt gott där den lilla extra alkoholen (45,7 %) ger en skönt rivig krydda som balanseras upp av knäck, vanilj, kanel, nötter, mogen apelsin och smörkola. Fantastiskt bra längd, med alla delar i total harmoni.

calvados-domfrontais

Domaine de la Vectiere Calvados Domfrontais Vielli 3 ans, nr 333, 269 kr (500 ml)

Calvados dricks allt för sällan tycker jag, men här har vi en bra budgetpava som verkligen är värd att spanas in. Här bjuds på rena toner av både äpplen och päron, och på toppen också knäckighet och nyanser av ljus choklad. Eftersmaken är lätt i stilen, med charmigt florala toner.

edradour

 Edradour 10 Years Old, nr 494, 179 kr (200 ml)

Liten flaska med stora smaker. Skotsk single malt med doft och smak av träig fatkrydda, torkade dadlar, choklad, vaniljfudge, halm och torkad tropisk frukt. Grymt bra längd och härlig komplexitet i avslutet.

bunnahabhain

Bunnahabhain 12 Years Un-chillfiltered, nr 10059, 559 kr (700 ml)

Svåruttalat namn, men en whisky som är väldigt enkel att tycka om. Islay utanför den skotska västkusten är ursprunget för den här pavan, och som så ofta när det gäller den ön så är rökigheten central. Härligt maltig i stilen, med gott om torkad aprikos, rostade hasselnötter, vanilj, apelsinskal och en väldigt snyggt integrerad rökton.

 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.