Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vintipset

Vintipset

Lästid: 1 minut

Varje vecka ger Dan Lepp ett vintips som speglar hantverksmässigt, småskaligt och kvalitativt vin tillverkat i samklang med naturen. Varsågoda!

Nästan varje tisdag lägger jag upp ett tips ur beställningsortimentet (BS) eller sätter ljuset på bortglömda viner från tidigare småpartisläpp. Mitt fokus ligger som vanligt på hantverksmässiga, småskaliga och kvalitativa viner tillverkade i samklang med naturen. Viner som är gjorda av en person med drömmar och visioner och inte i en fabrik. Viner som dricks av producenten själv och hans familj och därför inte (eller endast i nödfall) besprutas. Viner som representerar vinmakaren, en plats och dess jord. Viner med kort innehållsförteckning. Viner som berör.

Jag fick upp ögonen för denna producent för nåt år sedan när jag letade efter det perfekta buffévinet till en större fest. Bodegas Los Frailes är ett familjeföretag från Valencia med kalkrika vingårdar på ca 700 meters höjd där (mestadels) Monastrell (samma som mourvedre) odlas efter biodynamiska principer. Deras enormt prisvärda Los Frailes från 2018 har jäst på ståltank och lagrats sex månader på betong vilket ger ett fruktpirrigt och relativt lätt blå/rödbärigt vin med närvarande men snälla tanniner och fin syra. Ett spanskt hantverk som passar utmärkt till buffémat! (BS 74991, 120 kr.)

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.