Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

winetable_calera_pinotnoir_2018
Calera Pinot Noir 2018 Eleganternas elegant från den gyllene staten!
Produkttyp Rött vin
Land/Region USA, Kalifornien
NR 87282
301,-
14,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Calera Pinot Noir 2018

Eleganternas elegant från den gyllene staten!


Kalifornien-pinot från Calera Wines som balanserar perfekt mellan det fylligt smakrika och det finessrikt eleganta. Bra tryck i smakerna, med både röda och mörka bär, tydlig fatkrydda och lätta stänk av kakao och kardemumma. Silkiga tanniner, fräsch syra och lång finish. Ett vin som tarvar läckerheter på tallriken, allt från lamm, fläsk och fågel till småvilt och vällagade vegetariska rätter med mycket örter.

Harmonisk balans från start till mål!

– Andreas Grube, februari 2023

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Druvorna till det här vinet kommer från olika vingårdar runt om i Central Coast där teamet på Calera, med Mike Waller i spetsen, följer vingårdarnas utveckling och mognad noggrant genom säsogen. Till Calera Pinot noir är det en blandning av druvor från vingårdslägen i San Benito, Santa Clara, Monterey och San Luis Obispo som används. Mängden druvor från de olika vingårdarna varierar sen från år till år! Allting skördas för hand och vinerna skapas sen i vineriet på Mount Harlan där druvorna avstjälkas och får jäsa i öppna rostfria tankar. Skalkontakt i upp till 14 dagar och man använder sig även av regelbunden “Pigeage”, dvs. nedtryckning av skalhatten, under jäsningen.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.