Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Eleganternas elegant från den gyllene staten! Calera Pinot Noir 2018
Passar till
FläskFågelGrönsakerLamm
Produkttyp Rött vin
Land/Region USA, Kalifornien
NR 87282
299,-
14.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Eleganternas elegant från den gyllene staten!

Calera Pinot Noir 2018


Calera Pinot Noir 2018 är en topprankad och lagringsbar Kalifornien-pinot från Calera Wines som balanserar perfekt mellan det fylligt smakrika och det finessrikt eleganta. Här är bra tryck i smakerna, med både röda och mörka bär, tydlig fatkrydda och lätta stänk av kakao och kardemumma. Samtidigt med silkiga tanniner, fräsch syra och lång finish. Ett vin som tarvar läckerheter på tallriken, allt från lamm, fläsk och fågel till småvilt och vällagade vegetariska rätter med mycket örter. Calera Pinot Noir har lagrats i 11 månader på franska ekfat.

Harmonisk balans från start till mål!

– Andreas Grube, februari 2023

Läs fler tips om Pinot noir från Kalifornien

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Druvorna till det här vinet kommer från olika vingårdar runt om i Central Coast där vinmakaren Mike Waller och hans team noga följer vingårdarnas utveckling och mognad genom säsongen. Till just det här vinet är det en blandning av druvor från olika vingårdslägen som används. De specifika vingårdarna är San Benito, Santa Clara, Monterey och San Luis Obispo, och mängden druvor från de olika platserna varierar en del från år till år! Druvorna skördas alltid för hand och vinerna skapas sen i vineriet Mount Harlan där druvorna avstjälkas och sen får jäsa i öppna rostfria tankar. Druvjuicen ges skalkontakt i upp till 14 dagar och man använder sig även av regelbunden “Pigeage”, dvs. nedtryckning av skalhatten, under jäsningen.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.