Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En flaska med Laroche Bourgogne Reserve 2020, ett vitt vin från Bourgogne i Frankrike
Laroche Bourgogne Reserve 2020 Fräsch och pigg vin Bourgogne i äpplig och citrusstinn stil.
Passar till
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Bourgogne
NR 5621
145,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Laroche Bourgogne Reserve 2020

Fräsch och pigg vin Bourgogne i äpplig och citrusstinn stil.


Frisk citrussmakande Bourgogne Blanc med inslag av papaya och vanilj. Den fruktiga smaken bjuder även på gröna äpplen, ananas, kryddor och fatkaraktär. Passar perfekt att avnjuta till Bjärekyckling med örter och citron eller fisk och skaldjur. Serveras vid 8-10°C.

Råvaran är helt och hållet den populära druvan chardonnay, vilken har plockats i hela druvklasar för att sedan pressas. Jäsningen har skett vid 16°C i ståltankar och ungefär 30 procent av vinet har sedan lagrats på franska ekfat.

“Doften är elegant och ursprungstypisk med fruktiga toner av  gröna äpplen och tropisk frukt. Smaken är torr och frisk, typiskt för vita viner från Bourgogne”

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Producenten Laroches är en anrik vindomän med rötter ända tillbaka till 1850-talet. Det franska vinhuset var med och utvecklade vingårdar i Chablis, i nordligare Bourgogne men företaget är idag betydligt mer utbrett än så. Nu finns även vinodlingar och gårdar att hitta i Languedoc, Sydafrika och Chile. Gemensamt för alla Laroche viner oavsett ursprung är att de håller hög kvalitet. Chefvinmakare är Gregory Viennois.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.