Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på 8 grymma sommarbärs

8 grymma sommarbärs

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Inget säger väl sommar som en riktigt kall, frisk och läskande öl? Lika gott på egen hand efter doppet i havet som till det grillade på tallriken. Andreas Grube har valt ut åtta grymma val från svenska bryggerier som du hittar i det fasta sortimentet.

oppigards-dalalager

OPPIGÅRDS DALALAGER EKOLOGISK, Nr 89149, 20.50 kr

Oppigårds, som huserar en bit utanför Hedemora, serverar här en modern lager med smaker av knäckebröd, apelsinzest, och färska gröna örter. Bra tryck i beskan men samtidigt underbart fräsch och klunkvänlig. Ljuvligt gott.

wisby-pils

GOTLANDS BRYGGERI WISBY PILS, Nr 1570, 20.90 kr

Jamenvisst, en klassisk pilsner är alltid lika rätt, och Gotlands Bryggeri serverar som alltid en öl med gott om karaktär. Doft och smak bjuder på brödig maltighet, fyllig frukt med tropiska förtecken samt en läskande citrusfräschör.

poppels-passion

POPPELS BRYGGERI PASSION PALE ALE, Nr 31408, 24.90 kr

Poppels från Jonsered är ett bryggeri som går från klarhet till klarhet i alla lägen. Här med en fruktig och frisk bärs med smaker av passionsfrukt, ananas, mango, uppfriskande citrus och ett stänk honung. Drick gärna ordentligt sval.

nils-oscar

NILS OSCAR PALE ALE ALKOHOLFRI, Nr 1909, 13.10 kr

Alkoholfri öl av hög kvalitet finns det glädjande nog gott om numera, och det här är en favorit när vi snackar just klunkvänlig öl för sommaren. Schysst beska, gott om aprikos, apelsin, knäckebröd och en liten touch av kåda.

dugges-tropic-thunder

DUGGES STILLWATER ARTISANAL TROPIC THUNDER, Nr 31032, 33 kr

En vacker sommarnattsdröm, lika fruktig som syrlig och med generösa mängder passionsfrukt, mogen persika, blodapelsin och färskpressad citron. Lätt, pigg och ren i eftersmaken, och med allt i snygg balans.

pistonhead

PISTONHEAD FLAT TIRE, Nr 1491, 11.50 kr

Här snackar vi klassisk gräsklipparbärs. Okomplicerad, rättfram, klunkiga och härlig med gott om citrus, ljust bröd, lite tropisk frukt och massa citrus. Lättgillad öl utan krusiduller, som gjort för stillsamt häng i hammocken efter trädgårdsjobbet.

kellerbier

NYA CARNEGIEBRYGGERIET KELLERBIER, Nr 30111, 20.90 kr

Ofiltrerad och opastöriserad med jästfällning kvar i flaskan, vilket både ger härlig textur och smakrikedom i munnen. Frisk och fräsch med dofter och smaker av syrlig ananas, aprikos, maltig kryddighet och limeskal.

landsort-lager

LANDSORT LAGER, Nr 1466, 30.30 kr

En riktig klassiker i sammanhanget, och en öl som verkligen kan drickas både på egen hand och till det mesta i matväg, vare sig det handlar om fisk, grönsaker eller ljusare kött. Knäckebröd, mogen apelsin och örter.

 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.