Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Bästa ölen och snapsen till midsommar

Bästa ölen och snapsen till midsommar

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Äntligen dags för midsommar – och nu är det dags att fylla kylen med god öl och kryddigt brännvin. Andreas Grube tipsar om fem sommarvänliga öl och fem prima snapsar som alla enkelt går att hitta på ett Systembolag nära dig.

ÖL

wisby-pils

Gotlands Bryggeri Wisby Pils, nr 1570, 20,90 kr

Klunkvänlig och läskande pilsner med gott om både brödighet, färsk citrus, apelsin och aprikos, toppat av ett stänk honung. Ren och törstsläckande och på samma gång matvänlig, inte minst till klassisk inlagd sill.

landsort

Landsort Lager, nr 1466, 30,30 kr

25-årsjubilerande Nynäshamns Ångbryggeri har alltid hållit kvalitetsfanan högt, oavsett stil på öl. Det här har ju blivit en klassiker i sammanhanget – med rätta. Rågbrödig och örtig med gott om apelsin, knäckighet och aningen honung. Suverän allroundbärs.

golden-ale

Oppigårds Golden Ale, nr 1490, 21,90 kr

Hedemoras stolthet Oppigårds gör alltid bärs i lättgillad och okomplicerad stil, samtidigt med gott om identitet och karaktär. Här bjuds på rejält med humleparfym och tydlig beska, dessutom aprikos, apelsin och örter. Läskande på egen hand, och sitter schysst till maten.

poppels

Poppels Bryggeri Passion Pale Ale, nr 31408, 24,90 kr

Det här är verkligen en underbar liten sommardröm i rejält fruktig stil. Gott om mango, passionsfrukt, ananas och mogen apelsin tillsammans med fin beska, örtighet och några stänk honung. Den här dricker du bäst rakt upp och ner som den är snarare än till maten.

yorkshire

Yorkshire Terrier Amber Bitter Ale, nr 52503, 26,90 kr

En öl med rejält drag i beskan och med doft och smak av knäckebröd, sirap, knäck, grapefrukt, ljus choklad och lite nötighet. Perfekt att plocka fram när det grillade köttet och korvarna ska serveras frampå kvällskvisten.

 

SNAPS

utö

Utö, nr 19, 229 kr

Riktigt härlig sommarsnaps det här. Lätt, fräsch och pigg i stilen med gott om läskande citrustoner, rikliga mängder fläderblom och också en lätt touch av honung i eftersmaken. Ren och uppfriskande snaps som gärna får serveras immande kall.

östgöta-sädes

Östgöta Sädesbrännvin, nr 16, 229 kr

En personlig favorit som jag alltid återkommer till när det ska dukas till midsommarfest. Väldigt bra allroundsnaps med aningen fatkryddig whiskyton i doft och smak. Här finns också gott om russin, torkade örter och en avrundad honungssötma. En snaps som funkar till det mesta på midsommarbordet.

op-anderson

O.P. Anderson Aquavit, nr 42, 289 kr

En klassisker är en klassiker av en anledning, och O.P. kan väl onekligen räknas som en av de där snapsarna man inte vill vara utan. Smakrik och tilltalande utan att bli anonym, och även detta en snaps som sitter bra till det mesta som dukas fram till midsommar. Kryddad med kummin, fänkål och anis i välbalanserad och ren stil.

gammel-opland

Gammel Opland Aquavit, nr 70624, 359 kr

En snaps med det där lilla extra, tycker jag. Bra bett i smaken, med lite rivig kryddighet och bra smakdjup. Kryddningen domineras av kummin, dill och citrus, och i munnen kommer också tydliga nyanser av fatkrydda och aningen honung fram. Den här plockar du med fördel fram till de lite kryddigare sillarna, eller till matjes.

baska-droppar

Bäska Droppar, nr 214, 229 kr

Visst, den här typen av rivig och kryddig sprit kan ju vara lite aquired taste – men i rätt sammanhang kan det vara magiskt gott! Doft och smak domineras av en tydlig beska och gott om malört. Ovanpå det hittar du pomerans, kanel och lite rustika kryddor.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.