Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – ett tu tre till midsommar!

Grab a Bottle – ett tu tre till midsommar!

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

Midsommarfirandet står för dörren och det är inte lätt att nå ut genom bruset av dryckestips. Många av tipsen jag tagit del av och i viss mån själv bidragit till är tagna ur tillfälligt sortiment och beställningssortimentet. Denna triss i ess hittar du lätt på de flesta Systembolag då jag valt favoriter som finns i mellan 115 och 429 butiker. Hoppas att ni gillar mina val och skål för midsommar!

grababottle_midsommardryck_radeberger

Radeberger Pilsner, Tyskland, 14:90, Nr 1131 (4,8%)

En kall ljus pilsner är något av det godaste jag vet. Kalljäst och läckert maltig med välavvägd beska, örter och citrus i avrundad honungssötma. Den perfekta matchningen till i stort sett allt på midsommarbordet. Framför allt passar den allra bäst som parhäst till snapsen ihop med en munsbit matjessill och smördränkt dillkokt nypotatis. Finns i 311 butiker.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

Vinglas vitt vin riesling

Riedel Veloce, Riesling/Zinfandel, 2-pack, 749 kr

Det här glaset är unikt eftersom det passar till både vita och röda viner. Kupans långsmala form och slutna öppning balanserar syran i vita viner genom att lyfta fram druvans fruktighet. Av samma anledning passar det till röda viner med fin syra och balanserade tanniner, som till exempel Zinfandel och Chianti.

grababottle_midsommardryck_skåne

Skåne Akvavit, Sverige, 249 kr, Nr 84 (700 ml)

Skåne är min pappa Tobbes favoritnubbe och så även min. Kummin, anis och fänkål i en ren och snygg och framförallt god oljig men frisk stil. Särskilt gott är “skånen” ihop med räkor och majo på kex, men naturligtvis även till allt annat skaldjurs- och sill-baserat på midsommarbordet. Finns i 429 butiker.

winetable_grababottle_beaujolais_village

Georges Duboeuf Beaujolais-Villages 2020, Frankrike, Beaujolais, Nr 5003, 95 kr

Klassiker i fasta sortimentet sedan 1999. Ungdomlig doft och smak med djupa toner av skogshallon, viol, blåbär och körsbär. Lätt örtig avslut med torra små finstilta tanniner. MW Madeleine Stenwreths känsla för terroir och ursprung lyser igenom när hon lyft årgångens version av denna klassiker till nya sensuellt eleganta höjder. Ett riktigt solskensvin som passar till midsommargrillens finkött likväl som till sensommarkvällens vickningskorv med bröd. Finns i 115 butiker.

Annons

Lanson Rosé Label

Lanson Rosé Label

Land:Frankrike, Champagne
Pris:499 ,-
Alkoholhalt:12.5%
Volym:750 ml

Lanson Rosé Label

Land:Frankrike, Champagne
Pris:499 ,-
Alkoholhalt:12.5%
Volym:750 ml

Guldkantad och laxfärgad med doft av rosor, röda bär, smultron och gula kex. Torr och stramt syrlig frukt med apelsin, blodapelsin, röda äpplen och färska örter. Mjukt finbubblig mousse med fräsch syra i delikat finess, elegant och torrt skalbeskt avslut där lakrits trängs med rökig mineralitet. Ett stort och lyxigt vin som andas Wimbledonflärd likväl som aperitif på jubileumsfesten eller till nygrillade havskräftor på uteplatsen

NR: 7495

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.