Grab a Bottle – tomtens tre bubblande halvbuteljer - WineTable

Grab a Bottle – tomtens bubblande halvbuteljer

Linda Pérez Chefredaktör och vinskribent

En behändig fördrink för två eller en glittrig partypingla till ensamdiskot. Här bjuder vi på festliga halvbuteljer för hela kvällen. Små men naggande goda.

Dopff Brut Cuvée Julien, Frankrike, Alsace, nr 7419, 79 kr

Julfestens allroundbubbel är en fruktig flirt med pigg syra. Kyl i snödriva och ta in när det börjar skymma ute. Medan dofterna spider sig från spisen plockar du fram en bit ost och fröknäcke och låter de pigga bubblorna reta aptiten ytterligare. Lika charmig som aptitretare, lika god till julbordet – passar såväl skinka som vegetariskt och såklart en svårslagen match till Dopff i grytan.

Palmer & Co Brut, Frankrike, Champagne, nr 7372, 179 kr

Om julen inte blir vit kan den i alla fall få bli bubblig. Oavsett om du njuter den till ostron Roquefeller, grillad hummer eller den enklaste av knäckemackor så är det här en liten resa i sig genom chardonnay och pinot noir i finessrik, mineraldriven stil med brödig parfym och stram frukt. Servera gärna i ett lite större glas så dansar snart både aromerna och du runt granen.

Beaumont de Crayères Grande Réserve Brut, Frankrike, Champagne, nr 7891, 159 kr

En fin liten rackare som du smidigt packar ner i korgen på väg till vinterbad och bastu. Skålar i immiga glas till toner av nybakad brioche, rostade nötter, äpplen och nougat. Bubblor lika pigga som tankarna efter ett kallt dopp, syra frisk som vintervinden och en smak som speglar champagne lika vackert som den blanka sjön speglar träden.

Mer grab a bottle

Grab a Bottle – från vårkänslor till snöyra
Grab a Bottle – viner för hemmets lugna vrå
Grab a Bottle – tre vita januariviner
Grab a Bottle – stjärnklara bubblor till nyår
Grab a Bottle – störtlopp mot julafton

Se våra klipp från YouTube

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.