Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tomtens bubblande halvbuteljer

Grab a Bottle – tomtens bubblande halvbuteljer

Lästid: 1 minut

En behändig fördrink för två eller en glittrig partypingla till ensamdiskot. Här bjuder vi på festliga halvbuteljer för hela kvällen. Små men naggande goda.

dopff_winetable

Dopff Brut Cuvée Julien, Frankrike, Alsace, nr 7419, 79 kr

Julfestens allroundbubbel är en fruktig flirt med pigg syra. Kyl i snödriva och ta in när det börjar skymma ute. Medan dofterna spider sig från spisen plockar du fram en bit ost och fröknäcke och låter de pigga bubblorna reta aptiten ytterligare. Lika charmig som aptitretare, lika god till julbordet – passar såväl skinka som vegetariskt och såklart en svårslagen match till Dopff i grytan.

palmer&co_winetable

Palmer & Co Brut, Frankrike, Champagne, nr 7372, 179 kr

Om julen inte blir vit kan den i alla fall få bli bubblig. Oavsett om du njuter den till ostron Roquefeller, grillad hummer eller den enklaste av knäckemackor så är det här en liten resa i sig genom chardonnay och pinot noir i finessrik, mineraldriven stil med brödig parfym och stram frukt. Servera gärna i ett lite större glas så dansar snart både aromerna och du runt granen.

BeaumontdeCrayères_winetable

Beaumont de Crayères Grande Réserve Brut, Frankrike, Champagne, nr 7891, 159 kr

En fin liten rackare som du smidigt packar ner i korgen på väg till vinterbad och bastu. Skålar i immiga glas till toner av nybakad brioche, rostade nötter, äpplen och nougat. Bubblor lika pigga som tankarna efter ett kallt dopp, syra frisk som vintervinden och en smak som speglar champagne lika vackert som den blanka sjön speglar träden.

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre viner till midsommar

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.