Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre viner som smäller högt i vinter

Grab a Bottle – tre viner som smäller högt i vinter

Lästid: 1 minut

Från den bubblande kärleksaffären som gärna aldrig får ta slut till synnerligen prisvärd chardonnay från Frankrikes trädgård och vinet som passar bäst till Wolf med First Aid Kit. Här är veckans flaskor att hugga tag i!

Louis Roederer Brut Premier, Frankrike, Champagne, nr 7602, 469 kr

Vi har en kärleksaffär, jag och Louis. Det finns bara en som denne eleganta, stilfulla ballerina som rör sig så välbalanserat och graciöst med sprudlande energi. Ren och skär poesi där historia och nutid sammanflätas genom smaker och dofter som speglar jord, känsla, kunskap och en stark tro på et biodynamiska. Det här korkar jag upp i tid och otid. Till såväl chipsigt soffmys som till nyårsglitter så som ostron, löjrom och stekta havskräftor.

La Désirée Chardonnay, Frankrike, Loire nr 6321, 89 kr

En liten pärla i fyndsegmentet som flirtar med mjuk frukt och livlig fräschör. Vinet följer områdets tradition och vilar sur lie (på sin jästfällning) i fyra månader. Det här blir gott att njuta i svala klunkar till den goda biten lagrad hårdost, till hummersoppan eller till en god getostpaj med krispig grönkål.

Lupi Reali 2019, Italien, Abruzzerna, nr 2384, 119 kr

En timmes snabb bilkörning från Rom, intill Adriatiska kusten, böljar Abruzzerna. Där kristallklart vatten forsar och vilda vargar ylar mot fullmånen växer druvorna till egendomen Valle Reale. Vinerna odlas ekologiskt och följer biodynamiska principer och de röda vinerna tillverkas på traktens egen druva, Montepulciano d´Abruzzo. Här vankas ungdomlig frukt med kryddighet och fräschör. Jag skulle säga snurra till en bättre Pasta Bolognese och Wolf med First Aid Kit.

 

Mer grab a bottle

Vintips – gott från Grekland
Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 
Vintips – Tre perfekta röda burgarviner du inte vill missa!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.