Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – små flaskor med stora smaker

Grab a Bottle – små flaskor med stora smaker

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Sugen på lite vin men vill inte öppna en hel pava? På väg ut till stugan eller båten och orkar inte släpa? Ibland är det perfekt med mindre format på flaskor, och här har Andreas Grube valt ut tre halvflaskor som smakar mycket och som du enkelt hittar på ett Systembolag nära dig.

les-vieux-murs

Pouilly-Fuissé Les Vieux Murs 2020, Frankrike, nr 2484, 129 kr

Appellationen Pouilly-Fuissé hittar du längst ner i södra Bourgogne, och det här är faktiskt en av mina personliga favoriter vad gäller vitt vin. Det är något med den här kombinationen av solmogen gul frukt och citrus, skirat smör, ett lätt honungsstänk och den otroligt pigga syran, uppbackat av en läskande och tydlig mineralitet i avslutet. Lysande bra för pengen, och ett vin som du dricker lika bra på egen hand som till fet fisk, kyckling eller fläsk.

paolo-scavino

Langhe Nebbiolo Paolo Scavino 2020, Italien, nr 2368, 109 kr

Ett vin som levererar snyggt i alla format och som verkligen är tillgänglig och lättgillad som halva. Klassiskt snidad nebbiolo med gott om nypon, körsbär, salvia, kakaopulver, sandelträ och charmig rödbärighet i form av jordgubbar och smultron. Ge den gärna lite luft och servera runt 15 grader till en kantarelltoast.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel.

Vinglas vitt vin riesling

Riedel Veloce, Riesling, 2 pack, 599 kr

Det här glaset är unikt eftersom det passar till både vita och röda viner. Kupans långsmala form och slutna öppning balanserar syran i vita viner genom att lyfta fram druvans fruktighet. Av samma anledning passar det till röda viner med fin syra och balanserade tanniner.

vieux-lazaret

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape 2020, Frankrike, nr 2211, 135 kr

Elegant och fullmatat i klassisk Châteauneuf-stil. Här hittar du gott om mörka plommon, mogna och mosade jordgubbar, rosmarin, timjan, viol och lit nymalen svartpeppar. Fyllig, rund, djup och med bra längd i avslutet. Sitter som en dröm till den tidiga höstens grytor med svamp och lite vilt, eller till lammsteken.

Annons

Barolo Albe G.D. Vajra 2019

Barolo Albe G.D. Vajra 2019

Land:Italien, Piemonte
Pris:281 ,-
Alkoholhalt:14.5%
Sockerhalt:<3 g/l
Volym:750 ml

Barolo Albe G.D. Vajra 2019

Land:Italien, Piemonte
Pris:281 ,-
Alkoholhalt:14.5%
Sockerhalt:<3 g/l
Volym:750 ml

Vajra kännetecknas av en silkig finess där hallon, rosor och körsbär möter sandelträ, svart te och aningen kanel. Och visst finns det klassiska bettet i tanninstrukturen men samtidigt är de snyggt polerade och integrerade, vilket gör att det här är ett vin som definitivt kan njutas redan idag. Slå upp vinet i stora kupor och låt aromerna blomma ut i glaset medan du slänger ihop en krämig svamprisotto eller lägger en entrecote i grillpannan. Får gärna drickas hyfsat svalt, runt 15-16 grader.

NR: 2398

Mer grab a bottle

Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 
Vintips – Tre perfekta röda burgarviner du inte vill missa!
Vintips - Två nyheter och en ny årgång!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.