Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre julölsfavoriter

Grab a Bottle – Tre julölsfavoriter

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

En av de roligaste grejerna med december är alla fantastiska julöl som dyker upp på Systembolagets hyllor, och här finns det grejer att hitta för alla smaker – och till alla julens olika rätter. Andreas Grube väljer här ut tre favoriter som du också enkelt hittar på ett Systembolag nära dig.

oppigards-winter-ale

Oppigårds Winter Ale, nr 11320, 31,90 kr

Det här är alltid en av de stora favoriterna för min del, den har liksom allt man behöver. Doft och smak bjuder både på torkad tropisk frukt, apelsin, knäckebröd, örtig krydda och en schyst humlebeska som balanserar upp anrättningen. Eftersmaken är klunkigt fräsch och läskande, och det här är en öl jag lätt dricker både en och två pints av.

 

mysingen-midvinterbrygd

Mysingen Midvinterbrygd, nr 17732, 35 kr

Här har vi ett riktigt läckert kraftpaket från alltid lika skickliga Nynäshamns Ångbryggeri. Om Oppigårds Winter Ale är klunkbärs så är den här mer gjord för sippande. Ölen bjuder på mörka toner av choklad, nyrostat kaffe, pumpernickel, kryddnejlika och rökta charkuterier (som typ cognacsmedwurst). God både på egen hand framför brasan och till såväl julgodis som revbensspjäll.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

Riedel Veritas, ölglas, 2-pack, 699 kr

Riedel Veritas är en serie maskintillverkade kristallglas med samma charm som munblåsta glas – men en precision som endast maskintillverkningen kan uppnå. Det vackert välformade glaset är särskilt designat för att framhäva det bästa ur ölet och ge dig den perfekta smakupplevelsen. Glasets tulpanform bidrar dessutom till att skapa en härlig skumkrona när ölet hälls upp.

 

mikkeller-drink-in-the-snow

Mikkeller Drink’in the snow Alkoholfri, nr 11924, 24,60 kr

Numera finns det ju glädjande nog en uppsjö av bra alkoholfri bärs på hyllan, och Mikkeller är en av de spelare som verkligen går i det främre ledet i den här klassen. I den här julkompatibla ölen hittar du sötaktiga toner av sirapslimpa, farinsocker och torkad aprikos, men också en snyggt kryddig maltton som balanserar upp. Får gärna drickas rejält sval!

 

Läs mer: Sugen på fler bra Grab a Bottle-tips? Kolla här!

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.