Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Wine on Fire!

Grab a Bottle – Wine on Fire!

Lästid: 2 minuter

Låt vintern brinna och himlen le i vårens ljusa kvällar. Låt glasen bubbla, blomma, tjusa och värma. Här är tre sjungande sistaminutenviner till valborg.

Amazone de Palmer, Frankrike, Champagne, nr 7947, 1099 kr

Släck den brinnande valborgstörsten med en bubblande amazon på hälften chardonnay och hälften pinot noir som vilat under 10 år i Palmers källare. Stort och gyllene med djup nötighet, mogen gul frukt och snärtig mineralitet. En törstsläckare helt klart men också en stilig följeslagare till nästan vilken måltid som helst. Jag poppar till krispig smörstekt råraka med citronzestig crème fraiche, sikrom och nyklippt gräslök.

La Bastide Blanche 2018, Frankrike, Provence, nr 2262, 189 kr

Det är provocerande kallt ute. Men vad gör väl det när det i slutändan går åt rätt håll. Med frusna knoppar samlas vi förstås runt grillen. Låter vintern rasa till eldad svensk entrecôte med sotad lök, rostade hasselnötter och smörig sky. Vinet är till första sniffen lika tjurigt som vintern men ge en stor kupa/karaff och ett par livliga snurr och du skall belönas med en djup solnedgång, mörk mullig frukt och läckert kryddig struktur.

Vinglas Syrah Riedel

Old World Syrah, 2 – pack / 649 kr

I samarbete med Riedel

Det här glaset är särskilt framtaget för gamla världens syrah och gör sig ypperligt till strama viner med pigg syra och djupt mörkbäriga aromer. Kupan är rund med förhållandevis liten öppning vilket förstärker dofter och ger vinet en balanserad och rund smak. Pssst…inte heller är det dumt att använda glaset till en riktigt generös champagne.

Dr L Riesling 2020, Tyskland, Mosel, nr 7218, 99 kr

Försmak på sommaren genom blommande riesling från Moseldalens branta, steniga jordar. Här väcks känslorna för blommor och bin genom äppelblommor, saftig päronfrukt, sommarregn, honung och lime. Tjusig sötma och mineralfrisk fräschör gör detta till säsongens allroundvin att sippa i tid och otid.

Annons

Masi Bonacosta Valpolicella 2019

Masi Bonacosta Valpolicella 2019

Land:Italien, Veneto
Pris:109 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Masi Bonacosta Valpolicella 2019

Land:Italien, Veneto
Pris:109 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

En stilfull klassiker som bygger på traditioner men utformas modernt. Corvina, rondinella och molinara plockas från rödkalkiga jordar omkring Valpolicellas böljande kullar. Vinet vilar i 6 månader på slavonsk ek. Resultatet bjuder djupröd elegans med fin kryddighet och mjuka inslag av körsbär, ceder och viol. En strålande match till vårkyckling med vitlökssmör och grillade brytbrönor.

NR: 6998

Mer grab a bottle

Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan
Vintips – triss i riesling till vårens primörer
Vintips - Tre viner till vårens primörer
Vintips – tre vårfriska roséer i fast sortiment

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.