Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Här sportar du årets Beaujolais Nouveau!

Här sportar du årets Beaujolais Nouveau!

Lästid: 1 minut

Torsdagen den 15 november går startskottet för försäljningen av årets Beaujolais Nouveau. Vinstilen, som kärleksfullt kallas för Bojo, har efter ett par svajiga år av dåligt rykte gjort en storslagen comeback. Nu hyllas dessa ljuvliga färskvaror ivrigt. Den tredje torsdagen i november gungar hela världen av vin, fransmännen skriker  ”Il est arrivée”, och festar loss med  fest, musik, fyrverkerier och Bojo samtidigt som mängder av nypressat och nytappat fraktas världen runt för direkt åtgång. Detta firas såklart också storslaget här hemma där importörer, krogisar och vinälskare av alla dess slag går loss på gamay. Låt oss fira Beaujolais Nouveau tillsammans – här listar vi några av de festligaste  bojo-krogarna.

Far i hatten, Malmö

Storslagna firare hittar vi mitt i Folkets Park i Malmö. Här lyfter ljuva Far i hatten av hatten för Beaujolais Nouveau och firar årets skörd inte bara genom Bojo och Hattens pizzor i baren utan också genom att släpa trettio platser till en extra-allt nouveaumiddag. Det blir en sittning med fyra serveringar och sex viner signerade Ida från Dryckesbutiken (sportcyklisten på bilden ovan).  Därtill utlovas balkandisco, DJ duon APAN de luxe bjuder upp till dans på självaste dansbanan och framåt småtimmarna kan du njuta franska tongångar i ”stugen”. Ja du hör. För mer information kolla in farihatten.se
Adress: Folkets Park

Kafé de luxe, Växjö

Här vankas josiga primörviner på tapp till hederliga husvinspriser och tillsammans med det bästa Frankrike har att erbjuda i ostväg.
Adress:  Sandgärdsgatan 17-19

Grus Grus Vinbaren, Stockholm

Här utlovas Bojo i överflöd tillsammans med franska toner samtidigt som köket langar ut franska klassiker såsom pâte en croûte och gougéres. Därtill fylls också svarta tavlan med lättdrucket i läskande stil. Kom tidigt, gå sent.
Adress: Karlbergsvägen

The Farm, Stockholm

Nyöppnade  bryggerikrogen The Farm (med så gott som ett självförsörjande kök!) i Frihamnen går loss på årets färskaste vin tillsammans med franska rätter såsom kaninterrin och god skinka.
Adress: Frihamsgatan 26

På nedan krogar och vinbarer kan du också dricka färskpressat under de kommande dagarna. Namnet tar dig direkt till deras hemsida. Santé!

Stockholm
Folii
Tyge & Sessil
Hobo
La Colline
Savant
Sensum
Skåpmat
19 Glas
Morfar Ginko
Vinköket
Winjas
Dryck
Taxinge
Postbar

Kalmar, Oskarshamn
Fredriksbergs Herrgård 

Karlskrona
Vinberga vinkiosk

Malmö
Bastard
Malmö Saluhall
Bishop Arms
Mäster Johan
Riket

Göteborg
Tapasbaren
Teaterkällaren
Spisa
Totale
Natur
Zamenhof

Grebbestad
Telegrafen

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.