Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Hetta upp höstrusket med tre drickvänliga röda

Hetta upp höstrusket med tre drickvänliga röda

Lästid: 1 minut

Ibland vill du bara ha ett vin som är gott och lättdrucket. Inte stramt, inte svårt och inte förmedlat med påståendet ” det blir antagligen bättre av lagring”. I tider fyllda av mörka, kyliga höstkvällar  är jag nog inte ensam om att längta efter varma, mustiga rätter. Och vad passar bättre än ett tillgängligt, generöst vin därtill? Här kommer några av mina senaste rödvinskap, viner som är lika goda som redo att drickas i dag.

La Luna, Avondale  2011 Sydafrika, Coastal Region, Paarl, nr 95748, 219 kr

Ett kraftigt rött vin som är mycket trevligt och tillgängligt idag. Vinet har en bra syra och viss strävhet. Därtill finns toner av mörka bär, plommon och mocka. Lagrade toner såsom tobak, ceder och jord kan förnimmas från lagringsperioden av 14 månader på fat. Vinet har en god koncentration tack vare det låga skördeuttaget. Det är en sydafrikansk så kallad ”Bordeaux-blandning” av Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Malbec och Cabernet Franc. La Luna är dessutom ekologiskt uppskattas, då jag inte känner till producenten så väl. Avnjut till smakrikt vilt och potatisgratäng, en mustig lammgryta eller goda lagrade gulostar.

A Lisa Bodega Boemia 2017, Patagonien, Río Negro, nr 95887, 169 kr

En fruktig, nästan syltig, tillgänglig stil av Malbec med bra balans. Du hittar toner av både mörka och röda bär, vanilj och viol med behagligt inslag av fat. 80% av vinet har legat på rostfria tankar och 20% på ekfat. Servera till smakrika kötträtter, rotfruktsgratäng och ost.
(Detta vin provade jag för första gången på en spännande argentinsk vinprovning under hösten, se bild)

Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon 2014, Australien, Margaret River, nr 9580201, 199 kr

Fylligt och smakrikt från sydvästra Australien – Margaret River. Det här är en region som producerar mycket bra vin men kanske fortfarande inte är lika känt som till exempel Barossa Valley. Klimatet är inte för hett utan ger dagliga temperaturförändringar vilket ger rätt förutsättningar för hög kvalitet.  Även denna är en Bordeaux-blandning med större delen Cabernet Sauvignon med intensiv, mörk färg och koncentration. Toner av bland annat svarta vinbär, plommon, eukalyptus och viol. Vinet har avrundats av lagring och är redo att avnjutas till nöt, lamm och vilt – eller bara för sig själv framför brasan.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.