Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Nyprovat – 10 glimrande beställningsroséer

Nyprovat – 10 glimrande beställningsroséer

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Maj, vårkänslor och dags att skåla in rosésäsongen på allvar! Och även när det gäller roséviner är beställningssortimentet en källa till stor glädje med gott om fenomenala fynd. Andreas Grube har testat sig igenom utbudet och bjuder här på tio toppfavoriter.

MOUSSERANDE ROSÉER

Charles Heidsieck Rosé Réserve, nr 77426, 599 kr

Alltså, den här champagnen är en ren och skär dröm, bara att kapitulera, fnissa, le som ett fån, bocka och buga med mössan i hand. Här samsas mogna jordgubbar, ljus nougat, nötter, blodgrape och limezest i väldigt ljuv harmoni. Så. Sjukt. Gott!

Perrier-Jouët Blason Brut Rosé, nr 78579, 644 kr

Riktigt elegant och välskräddad kostym här, med fin finess i alla detaljerna. Moussen är krämigt charmig och lite gräddig, och den röda frukten är solmogen och vacker. Samtidigt finns här också en tydligt stenig mineralkänsla och bra skjuts i syran. God idag men kan med fördel sparas ett tag för den som klarar av att hålla fingrarna borta.

Ferrari Rosé, nr 76293, 199 kr

Ahh, så gott! Den här pavan bjuder på otroligt mycket bubbelnjut för pengen, med både sval röd frukt, färskpressad citrus och driv i syran. Ambitiöst och alldeles, alldeles…underbart.

Llopart Rosé Brut Reserva Corpinnat 2018, nr 97016, 239 kr

Spännande rosébubbel från Katalonien med både ambitioner och karaktär. I doften och smaken dukas det upp rikligt med både röda bär, örter och en härlig liten jordton som ger bredd och djup. Lång fin finish.

 

STILLA ROSÉER

Dr von Bassermann-Jordan La Vie Trocken 2019, nr 77119, 169 kr

Urtjusig rosé från tyska Pfalz med härligt djupröd färg och gott om fyllig rödbärighet, pigg mineralitet, färska örter och läskande syra. Dricks lika schysst på egen hand som till både kyckling, fläsk och rostade rotsaker.

Fleur d’Ete Grenache Pinot Noir Rosé 2020, nr 70323, 119 kr

En rosé med väldigt egen identitet och karaktär, dessutom till rena rama vrakpriset. I munnen bjuds på en fräsch rödbärighet och en något stram örtighet. Lång härlig finish som både är matvänlig och somrigt läskande. It’s a Bargain!

Minuty Rosé Limited Edition 2020, nr 72115, 149 kr

Det här vinet får mig att drömma om vinluncher i Nice. Nån skön strandkrog, vågornas brus, salta vindar och en eftermiddag som sömlöst rör sig in i kvällen och natten. Klassiska smaker av vattenmelon, granatäpple, smultron på grässtrå och färsk lime. Provencerosé som verkligen bjussar på det där lilla extra.

Langhe Rosato Josetta Saffirio 2020, nr 72448, 129 kr

Saffirio är väl mest kända för sina smaskiga rödpang men jodå, visst kan de göra finfin rosé också. Här serveras färska hallon, grillad citron och rejäla nävar färska örter i fin harmoni. Bra driv i syran men också en charmigt avrundad feeling i munnen.

Eins Zwei Dry Pinot Noir Rosé 2020, nr 75396, 115 kr

Producenten här, Leitz, är en pålitligt favorit som alltid har krispig renhet och precision som signum, och det tycker jag att de lyckas med även här. Det är friskt, läskande, syrligt, somrigt, charmigt och klunkvänligt. Allt man vill ha av en rosé, med andra ord.

Von Winning Pinot Noir Rosé 2019, nr 75629, 149 kr

Här känner man verkligen av pinot noirfrukten tycker jag: färska smultron och hallon, en näve färska örter och ett snabbt drag med svartpepparkvarnen. Farligt god pava det här, frisk, läskande och lång. Perfekt partner till en ledig eftermiddag i vårsolen.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.