Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Nyprovat – nio klockrena beställningsviner

Nyprovat – nio klockrena beställningsviner

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Från läskande frisk albariño via pigg pinot noir till ståtlig barolo och förstklassig borgogne. Andreas Grube har botaniserat i det digra beställningsutbudet och listar här nio suveräna viner i olika prisklasser.

Menetou-Salon le Clos de la Cure 2019, nr 70606, 189 kr

Domaine Champault är en favoritproducent i Sancerre, men de har också en vingård om ungefär en hektar i Menetou-Salon där druvorna till det här vinet odlas. Här bjuds på en tydligt kritig mineralitet, solmogen men samtidigt väldigt syrlig citrusfrukt och en lång välbalanserad finish med aningen anistoner och gott om citron. Asgott!

Saumur Elegance 2020, nr 70614, 124 kr

Chenin blanc från Loire är faktiskt bland det godaste jag vet när det kommer till vitt vin, och den här pavan levererar riktigt mycket vin för liten peng. Pigg och syrlig men också med den lite sötaktiga frukten och den breda munkänslan. It’s a Bargain, som vi säger här på Wine Table!

Pazo Barrantes Albariño 2018, nr 71143, 175 kr

Från Galicien och Rías Baixas kommer det här läskande energiknippet och bjuder på ett skönt driv och gott om äpplen, päron, lime och lite blommighet. Försvinnande klunkvänligt och rena rama sommardrömmen.

Kloster Eberbach Pinot Noir Trocken 2018, nr 50660, 119 kr

Kloster Eberbach är väl mest kända för sina välkomponerade rieslingviner, men gör också pinot noir – som här, i en lätt, fräsch, läskande och okomplicerad stil. I doft och smak hittar vi rejäla nävar med färska röda bär, gröna örter och en lätt järnton. Kalas för pengen.

Guímaro Mencia 2019, nr 71399, 174 kr

Det här var vinet som fick mig att förälska mig i mencia och Ribeira Sacra, och än idag tycker jag att det är en av de godaste mencia som går att hitta. Ren, frisk, fräsch och energisk med både färska hallon, lite laktris och gott om örter.

4Monos GR-10 2017, nr 73536, 189 kr

Riktigt härlig spanjor med charmigt blommig och bärig doft med massor av solmogna jordgubbar. Piggt, josigt, saftigt och samtidigt med bra djup i smakerna och något strama tanniner i eftersmaken.

Barolo Rocche Costamagne 2016, nr 50773, 385 kr

Suveränt elegant barolo i klassisk stil med allt vad det innebär i form av nypon, rosor, pomerans, örter och lite kanelstänk. Förvånansvärt öppen och tillgänglig redan idag, gärna med en timme eller två i karaff. Går också alldeles utmärkt att spara.

Rosso di Montalcino Le Chiuse 2018, nr 71981, 249 kr

Hundra procent sangiovese där det bjuds på såväl färska körsbär och smultron som kaffe, kakaopulver och ett knippe färska örter. Gott, elegant och väldigt stiligt.

Champs Martin Mercurey Premier Cru 2016, nr 76435, 429 kr

Mäktigt och pampigt från Bourgogne med imponerande mycket djup och komplexitet i smakerna. Visst, kostar ju en slant, men är också utan tvekan värt varenda krona. Får gärna ligga till sig lite, och om du dricker den idag får du ge den lite luft.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.