Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vin i naturen – fågelkvitter från sydvästra Spanien

Vin i naturen – fågelkvitter från sydvästra Spanien

Bild på Alexander Jansson
Alexander Jansson Skribent Naturvin

Lästid: 1 minut

Kvittrande vårtecken från soliga breddgrader. Udda flyttfåglar och ett karaktärsfullt, citronpackat bordsvin som flirtar med sherry. Alexander Jansson tar oss med ut i naturen.

Öppna upp ett fönster, gå ut på balkongen, i trädgården eller till ett närliggande grönområde. I stora delar av landet har våren kommit för att stanna och om du kliver ut så hör du direkt ljuv fågelsång som bekräftar årstiden. Nu när jag sitter ute i eftermiddagssolen så håller en liten bofink i taktpinnen med sina klara toner. Vetskapen att bofinken och flera av våra andra flyttfåglar precis har anlänt från en lång färd från kontinenten är ett fysiskt fenomen och ett livskvalitetshöjande vårtecken!

En annan flyttfågel som håller mig sällskap i vårsolen är Niepoort-Navazos Blanco. Den anlände till Sverige precis som bofinken från värmen i söder tidigare i mars. Med ursprung från Jerez i sydvästra Spanien, där man vanligtvis springer på sherry, sticker den här lite udda fågeln ut. Ett karaktärsfullt citronpackat lätt oxiderat vitt bordsvin som avnjuts bäst iskall under vårsolen ackompanjerat med kvittrande fågelsång!

Den finns i skrivande stund på 21 olika butiker och i lager att beställa hem! Köp och gå ut och njut!

Niepoort-Navazos Blanco 2018, Spanien, nr 93572, 239 kr

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.