Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Nyprovat – tillfälligt sortiment 22 september

Nyprovat – tillfälligt sortiment 22 september

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 11 minuter

Människorna bakom vinet, en viktig detalj som ibland försvinner bakom kändisviner frontade av säljbara nunor eller vinimportörer som skräddarsyr sina egna varumärken med finurligt påhittade producentnamn. I veckans Nyprovat lyfter chefredaktör och vinskribent Pär Strömberg viner med tydliga, karismatiska och framförallt riktiga personer bakom.

VITT VIN

Flaskbild på Sybille Kuntz Riesling Qualitätswein trocken 2022

Sybille Kuntz Riesling Qualitätswein Trocken 2022, Tyskland, Mosel, TSV 95025, 219 kr

Biodynamiskt naturligt hantverk från mästarinnan Sybille Kuntz och hennes yngre garde av vinstockar (snitt 40-åriga) i Mosel. Syrlig solmogen frukt, mjuk och läskande, frisk och syrlig. Fet textur, gulfruktig av stenfrukt, persika och örter med spirande mineralitet. Sybille vet precis vart hon är på väg och hennes hjärta brinner endast för en sak; att göra fantastiska viner av riesling, från de brantaste sluttningarna, på ett naturligt sätt. (Divine, 4800 fl.)

Flaskbild på Weingut Prieler Seeberg Pinot Blanc 2022

Weingut Prieler Seeberg Pinot Blanc 2022, Österrike, Burgenland, TSE 92810, 189 kr

Ekologiskt odlad pinot blanc ur kalkrika jordar från dedikerade Georg Prielers hantverk. Lätt skalmaceration och vila på sin jäst har gett en fyllig struktur med aromer av marknadsgodis och gul Gott&Blandat, mer gul frukt som plommon, päron och persika innan mjuk honungstouch. Torr och stram med frisk syrlig kalkig mineralitet där en värmande godisfruktig ton ger en lång finish. (Backman Vinhandel, 1800 fl.)

Flaskbild på Domaine de la Bergerie Les Pierre Girard 2020

Domaine de la Bergerie Les Pierre Girard 2020, Frankrike, Loire, TSE 92088, 199 kr

Ekologiskt odlad chenin blanc från Anjou, en återkommande favorit från dedikerade systrarna Anne och Marie Guégniard. Ni som följer mig känner till min vurm för chenin blanc från området med sina mjuka honungstoner, gula frukt och höga maxade syra. Fruktig mineralisk touch med ylle, honung och kaprifol. Läskande frisk, koncentrerad med lång fyllig eftersmak. (Vintedge, 1200 fl.)

Flaskbild på Olivier Leflaive Santenay Blanc 2020

Olivier Leflaive Santenay Blanc 2020, Frankrike, Bourgogne, TSE 90336, 499 kr

Fyllig nos av gul frukt, chardonnay’igt druv- och Côte de Beaune’igt, Santenay’igt terroirtypisk med omisskännlig kalkrik mineralitet, vanilj, kokos, ananas, smörblom och smörkola. Tät, fet och fyllig med syrlig frukt och välbalanserade fat. Vi har aldrig någonsin dissat ett Leflaive-vin och det beror enkelt på att de, trots sin storhet, aldrig tummat på kvalitet och finkänslighet. Olivier Leflaive var tidigare musiker och är onekligen en riktig karaktär och trots att han pensionerat sig håller han en tydlig koll på det som händer med företaget. På senare år har vinmakaren Frank Grux höjt egendomens anseende ytterligare och man kan hos Leflaive idag även hitta röda cuvéer av absolut toppklass, mer om det längre ned i texten. (Johan Lidby Vinhandel, 600 fl.)

Flaskbild på G de Château Guiraud 2022

G de Château Guiraud 2022, Frankrike, Bordeaux, TSV 90588, 199 kr

Ekologisk 50/50 dans mellan sauvignon blanc och sémillon från dess ursprungs stränder. Fylld av aromatik, fläder passionsfrukt, svartvinbärsblad och krusbär med torr stram struktur, fyllig frukt, mineralisk och floralt örtig i en vaniljfatad finish. (Domaine Wines, 6000 fl.)

Flaskbild på Albamar Albariño 2022

Albamar Albariño 2022, Spanien, Rías Baixas, TSV 90133, 219 kr

Aptitretande doft av hav, saltvatten, ostronskal och våt sand tillsammans med syrlig exotisk frukt, citrus och lime med en läskande sval sommarbris mot solvarma saltstänkta klippor. En stor allokering gör att vi är många som kommer få njuta Xurxu Albas vinvision till höstens skaldjursbonanza! (Johan Lidby Vinhandel, 11004 fl.)

Flaskbild på Niepoort Nat Cool Branco 2022

Niepoort Nat Cool Branco 2022, Portugal, Vinho Verde, TSE 93411, 159 kr

Nat Cool är ett koncept som är varumärkesskyddat av legendariska vinmakaren Dirk Niepoort men som även andra producenter får använda om de framställer vinerna utefter vissa riktlinjer. Som att använda minimalt med svavel samt tappa vinet på lättviktsflaska. Blend av “räddade” lokala druvor som azal, arinto, avesso, trajadura och loureiro. Syrlig gulgrönfruktig nos, lätt och frisk easydrinking, men med tillräckligt energi och mineralisk kraft för att lyfta både syra och frukt. Idag är även Dirks son Daniel involverad i produktionen. (Wicked Wine, 4800 fl.)

Flaskbild på Sandhi Central Coast Chardonnay 2021

Sandhi Central Coast Chardonnay 2021, USA, Kalifornien, TSE 92760, 289 kr

Fyllig, egensinnig och karaktärsfull chardonnay  med gul frukt med brynt smör, nötter och vanilj. Välbalanserad struktur, frukt och fattoner med frisk syra och fyllig kropp i ett örtigt avslut. Vincelebriteterna Rajat Parr och Sashi Moorman fortsätter skapa burgundisk magi i Kalifornien. Massor av otyglad energi, lägg undan ett par år och få 100 procentig utdelning. (The WineAgency, 3600 fl.)

Flaskbild på Mount Eden Estate Chardonnay 2019

Mount Eden Estate Chardonnay 2019, USA, Kalifornien, TSE 93032, 649 kr

Fyllig stort och gulfruktigt, exklusivt, komplext och elegant, med nötter, smör och örter i en fylligt fet och oljig koncentration där läskande syra skär igenom och bjuder ett örtigt gulfruktig och tvärtorrt avslut. Från en av USAs klassiska vinegendomar som grundades 1945 och som sedan 1981 ägs och drivs av Ellie och Jeffrey Patterson. Druvorna kommer från Santa Cruz Mountains med magnifik utsikt över Silicon Valley. (Johan Lidby Vinhandel, 360 fl.)

 

ORANGEVIN

Flaskbild på Mukado Traditional Kvevri Kisi 2018

Mukado Traditional Kvevri Kisi 2018, Georgien, TSE 92506, 219 kr

Plommondoftande mtsvane som vinifierats och lagrats på georgiska lerkrus, s.k. amoforor, s.k. kvevris, s.k. ქვევრი. Orange djup doft av smörkola och mogna aprikoser, nötter och oxiderade äpplen. Torr och sträv textur med läskande sjungande syra, stabila tanniner och ryggrad finnes. Sedan 1829 har släkten Uzunashvili förknippats med ypperliga vinmakare och idag är Lado Uzunashvili en internationellt erkänd vinexpert och vill förmedla sitt familjearv och presentera de mest eleganta vinerna från Mukuzani-området. Varumärket Mukado är en kombination av namnen MUKuzani och LADO. (Vinunic, 1800 fl.)

 

RÖTT VIN

Flaskbild på Markus Molitor Brauneberger Klostergarten Pinot Noir 2018

Markus Molitor Brauneberger Klostergarten Pinot Noir 2018, Tyskland, Mosel, TSE 92906, 435 kr

Spontanjäst och lagrad pinot noir på använda franska fat har gett en lätt rökigt rostad nos med mörka bär, ceder och blyerts. En torr och stram frisk syra balanserar skirt med lätta tanniner och tunn frukt. Med erfarenhet vet jag att Markus alla projekt är långlagringsdugliga viner som växer med tid. Med ett 70-tal olika viner har Markus Molitor befäst sig själv i vinvärldenm inte bara som en experimenterande force majeur men också som en av de verkligt stora visionärerna. (The WineAgency, 240 fl.)

Flaskbild på Olivier Leflaive Santenay 1er Cru Passetemps 2020

Olivier Leflaive Santenay 1er Cru Passetemps 2020, Frankrike, Bourgogne, TSE 91108, 519 kr

Från den musikaliskt passionerade familjen Leflaive en generös pinot noir från 30-åriga stockar uppvuxna ur kalksten och lera i nyfräscha och nyhippa Santenay. Tät frisk och bärig nos med tydliga men eleganta fatinslag som ceder och sandelträ, örter och mörka röda och blåsvarta bär i en lång koncentrerad eftersmak. När viner från mer kända områden och gårdar i Bourgogne börjar bli svåra att både få tag i och att betala för upptäcks andra skatter från platser som tidigare stått i skuggan. Santenay är en sådan adress vi redan bekantat oss med och som vi kommer att få se mer av. (Johan Lidby Vinhandel, 840 fl.)

Flaskbild på Domaine Romanesca Moulin-à-Vent La Rochelle 2020

Domaine Romanesca Moulin-à-Vent La Rochelle 2020, Frankrike, Beaujolais, TSE 93048, 259 kr

Mörkt röd lilaton med djup aromatik och för området typiskt kraftfullt av svarta bär med tät och stram  struktutr och tuffa tuggiga tanniner och lång koncentrerad bärighet. Domaine Romanesca är en familjeegendom om cirka sju hektar som precis har lämnats över till den andra generationen i tvinllingarna Antoine & Olivier Chastel tillsammans med Lucrèce Bruyant som är Oliviers fru som alla tre är ansvariga för Domaine Romanesca och för att föra den energiska och kraftfulla traditionen vidare. (Vintrio Wine, 840 fl.)

Flaskbild på Terre de L´Elu Maupiti 2022

Terre de L´Elu Maupiti 2022, Frankrike, Loire, TSE 92668, 199 kr

Ekologisk stapelvara från Anjou för alla som gillar ljusrött och krispigt vin. Som en go’ Bojo fast med lite mer kropp där druvblenden är 70 procent gamay och 30 procent cabernet franc, i tidigare årgångar, även lokala druvan grolleau. Lilablåröd, örtigt och ungdomligt hallonspritsig med stram och sträv struktur, tight, ung och frisk. “På den tiden var det ingen som pratade om röda viner här i Anjou, men jag ville prova… och jag hittade ett sätt. Och idag producerar vi fler röda än vita”, säger Thomas Carsin som tillsammans med sin fru Charlotte grundade gården 2008. (Gullberg by Stockwine, 840 fl.)

Flaskbild på Domaine Rollan de By Château Tour Seran 2020

Domaine Rollan de By Château Tour Seran 2020, Frankrike, Bordeaux, TSV 92363, 259 kr

Stilrent från Médoc fyllt av svartvinbär, läder och stall. Torr, stram och tannintät, cederfatsträ och cassis, mörka plommon och körbärskärnor. En blend av lejonparten merlot med cabernet sauvignon och lika delar cabernet franc och petit verdot som vinifierats i breda ståltankar och efter jäsningen vilat tre månader på sin jästfällning innan det tappats till franska ekfat för lagring i 12 månader. Idag ägs egendomen av Jean Guyon och Domaine Rollan de By som totalt äger 200 hektar mark i olika delar av Bordeaux. Sedan 2011 är svenske Andreas Larsson (Sommeliervärldsmästare 2007) ansvarig för att göra ”assemblage” till detta vin. (Viña Española, 4800 fl.)

Flaskbild på Domaine François Villard Crozes-Hermitage Certitude 2020

Domaine François Villard Crozes-Hermitage Certitude 2020, Frankrike, Rhône, TSE 91122, 229 kr

François Villard var tidigare kock som skolade om sig till sommelier och sen gick all in i vinets värld. En stor favorit hos undertecknad sedan många många år och hans Côte-Rôtie Le Gallet Blanc är i sin stil ett av de bästa vinerna i området. Hans Crozes-Hermitage har stiltypisk rökig, köttig körsbärsdoft av jord och blod, örter och körsbärskärna. Läskande frisk syra, koncentrerad frukt, torra mogna tanniner och utsökt bjussig längd.(Tryffelsvinet, 2400 fl.)

Flaskbild på Domaine Santa Duc Habemus Papam Châteauneuf-du-Pape 2020

Domaine Santa Duc Habemus Papam Châteauneuf-du-Pape 2020, Frankrike, Rhône, TSE 92084, 449 kr

Flirtig och inbjudande rödfruktig med örtig garrigue och mineral, torr stram och läskande frisk med tät frukt seriös struktur. Den familjeägda domänen Santa Duc drivs idag av Yves och sonen Benjamin Gras. Den mellanstora egendomen omfattar runt 24 hektar. “Habemus Papam” är vad Vatikanen utropar när de har valt en ny påve och det har vinmakaren Yves Gras valt att skämtsamt kalla detta vin som lanserades 2010. (Johan Lidby Vinhandel, 1200 fl.)

Flaskbild på Foradori Teroldego 2021

Foradori Teroldego 2021, Italien, Trentino-Alto Adige, TSE 92784, 229 kr

Friskt syrligt och välstrukturerat. Efter en tids luftning ett praktexempel av balans i den naturliga sektorn. Harmoni mellan människa och natur i en flaska, det är biodynamiska ledord för Elisabetta Foradori med familj. Mörkt svartfruktigt och bärigt av körsbär, lingon, tranbär och havtorn med peppar, salvia och nötiga träfat som fullkomligt badar i norditaliensk charm och lantlig elegans av den lokala druvförmågan teroldego. Elisabetta har gjort otroligt mycket för den italienska kvinnliga vinnäringen men nu är det barnen Myrtha, Emilio och Theo som styr allt på gården. Just gård är vad det är och har blivit då man vill se helheten vad det gäller hållbarhet, biodiversitet och biodynamik. Ost, grönsaksodling och djurhållning finns idag inom gården. Biodynamik och kompost är högst upp på priolistan, och ost! (Wine Trade, 1500 fl.)

Flaskbild på Roberto Voerzio Dolcetto d´Alba Priavino 2021

Roberto Voerzio Dolcetto d´Alba Priavino 2021, Italien, Piemonte, TSE 93651, 210 kr

Lilaröd doft, ungdomlig sötfruktig, sträv och syrlig med koncentrerad mörkt röd frukt och parfym. Ekologiskt utan större ingrepp i processen, Roberto har dessutom återgått till sina stora ekfat i sann piemontesisk postmodernism. En klassisk dolcetto med frukt och livgivande energi i fokus. Familjeföretaget Roberto Voerzio grundades 1986 i La Morra i Barolo, Piemonte och är utan tvekan ett av de erkända och välkända barolonamnen, klart att du ska prova även hans dolcetto! (Backman Vinhandel, 1800 fl.)

Flaskbild på Arnaldo Caprai Montefalco Rosso 2020

Arnaldo Caprai Montefalco Rosso 2020, Italien, Umbrien, TSV 92319, 159 kr

Återigen en fin sangiovese-dominerad vinare från Umbrien letar sig fram till en TSV-lansering. Umbrien är verkligen på gång och vi kommer få se mycket mer av viner härifrån i framtiden, ett område vars viner idag både är högkvalitativa och otroligt prisvärda, precis som i detta fall. Här, med lite hjälp av sagrantino och merlot, en rödfruktig, svartfruktig smakbomb. Tät fruktig och generös med torra tanniner och smakrik sötfruktig koncentration. 1971 köpte Arnaldo Caprai egendomen Val di Maggio som då bestod av fem hektar vinodlingar. Sedan 1988 drivs vingården av hans son Marco. Första årgången av detta vin tillverkades 1975. Vinmakare är Vera Lafranconi tillsammans med världsberömde bordeaux-oenologen Michel Rolland. (Vinunic, 18600 fl.)

Flaskbild på Rocca di Castagnoli Poggio a’Frati Riserva 2008

Rocca di Castagnoli Poggio a’Frati Riserva 2008, Italien, Toscana, TSE 90423, 600 kr

Ekologisk sangiovese med ett tionde canaiolo och colorino för extra färg och struktur. Brunfärgad med lätt övermogen frukt, undervegetation, svett, läder och jordig mineralitet. Torr och stram med viss fräschör kvar, körsbär, körsbärskärnor, örter, salvia, tobak, läder och kakao. För dig som vill prova mognad av sangiovese från magnumbutelj. Rocca di Castagnoli har anor sedan 1700-talet i Gaiole. Familjen Tempi ägde den då, sedan under många år under Bason Ricasolis vingar fram till 50-talet och nu inkorporerat i ett större paraply av ägandestruktur. Dock inte utan själ och hjärta då Chianti Classico styrs av andra värdegrunder än storföretagarnas. (Gullberg by Stockwine, 1200 fl.)

Flaskbild på Bodegas Bernabeleva Navaherreros Garnacha 2021

Bodegas Bernabeleva Navaherreros Garnacha 2021, Spanien, Madrid, TSV 92038, 199 kr

En underskön garnacha från biodynamiskt odlade gårdar vid foten av Sierra de Gredos, endast en timme norr om heta Madrid. Mark Isarts vinmakning under Juan Diez Bulnes brainchild fortsätter att imponera och priset fortsätter att vara lågt i förhållande till dess höga kvalitet. Gamla, uppemot 90-åriga stockar vuxna ur granit, kalk och sandjordar. Läskande josig och välstrukturerad hallonsaft för vuxna. Ett mycket personligt och energiskt vin. (Budbreak, 6000 fl.)

Flaskbild på Pago de Carraovejas Finca y Bodega 2020

Pago de Carraovejas Finca y Bodega 2020, Spanien, Ribera del Duero, TSE 93108, 399 kr

Solmogen men svalodlad tempranillo med små delar cabernet sauvignon och merlot. Varmfruktig med torr och stram struktur, grusiga tanniner, schwung i syran och frisk mineralitet. Pago de Carraovejas bara var en dröm i början av 70-talet… en dröm som för grundaren José María Ruiz, en ung restauratör och tävlingssommelier, full av energi och nyfikenhet, blev sann när han steg för steg lyckades förvandla drömmen till verklighet genom att skapa detta enorma projekt i Ribera del Duero. Idag är det sonen Pedro Ruiz som med järnhand styr familjen Ruiz Aragonesesskutan framåt. (Wine Group Sweden, 600 fl.)

Flaskbild på Codorníu Legaris Crianza 2020

Codorníu Legaris Crianza 2020, Spanien, Ribera del Duero, TSV 95004, 189 kr

Mer tempranillo (tinto fino) från Ribera del Duero men i en betydligt mer plånboksvänlig prisklass. Även här svalodlat men istället för en familjerelation i grunden, ett enormt företag som annars är mest kända för sin Cava. Codorníu är dock inte dummare än att låta massor av småskaliga kontrakterade odlare i området sammanföra sina bästa druvor och tillsammans skapa något som är både terroir och druvtypiskt. Lättgillad nos av rödbärig frukt, inbjudande aromatisk, tight och stram men lättåtkomlig, relativt enkel och ung i sinnet. Men det här är ett bra vin för priset med fjäderlätt frukt och syra mot tight stram struktur, flirtigt och generöst. (Spring Wines/Spendrups, 5400 fl.)

Flaskbild på Niepoort Nat Cool Tinto 2022

Niepoort Nat Cool Tinto 2022, Portugal, Bairrada, TSE 93450, 159 kr

Ljusröd, aromatisk och parfymig av rosor och körsbär med lätt fatkrydda. Syrligt och josigt men lite ungdomligt spjuvrigt och naturvinsflirtande obalanserat. Baga är druvan som här istället för kraft och tyngd ger plats för sprits och energi. Kanske är konsumenten ämnad att vara lika ung som uttrycket, namnet och etiketten inräknat och gott så. Kollegan Richard Sigray skrev såhär om förra årgången: Kort sagt, det rör sig om okomplicerade viner som ska avnjutas omgående gärna i glada vänners sällskap. Niepoort ligger bakom varumärket Nat’Cool men bjuder också in andra vinmakare att göra viner under etiketten – så länge de följer hans stipulerade riktlinjer (eller typ, för den första regeln lyder ”inga regler”). I Sverige har vi tidigare sett Nat’Cool-viner från exempelvis Suertes del Marques på Teneriffa. Läs mer här: (Wicked Wine, 4800 fl.)

Flaskbild på Mount Eden Estate Cabernet Sauvignon 2018

Mount Eden Estate Cabernet Sauvignon 2018, USA, Kalifornien, TSE 93030, 999 kr

Stor maffig koncentrerad expressiv komplexitet med djup och bred elegans. Smakbilden blir undermålig i mina ord, men tänk energi och kraft i mogen frukt och bär som svartvinbär, plommon och körsbär med grönkartiga örtkryddor och grusig havsbandsnära mineralitet med mogna men torra tanniner. Friskt stort och energiskt från utsiktens Santa Cruz Mountains. En bordeauxblend, om man kan säga så längre, bestående av 85 procent cabernet sauvignon, ett tionde merlot med ett par kryddmått cabernet franc och petit verdot som odlats på en höjd av cirka 600 meter över havet där klimatet är svalt men soligt och starkt influerat av närheten till Stilla Havet. (Johan Lidby Vinhandel, 240 fl.)

Flaskbild på Pike Road Willamette Valley Pinot Noir 2021

Pike Road Willamette Valley Pinot Noir 2021, USA, Oregon, TSV 90635, 199 kr

Lätt parfymerat av jordgubb och hallon, friskt och flirtigt klunkvänligt, riktigt glou glou som gjort för svala stora klunkar i  stora kupor med gott sällskap.Örtig rödbärig med sandelträ nos, läskande frisk sammansatt men lätt, frisk och fruktig. På Pike Road har de tron på att vinframställning börjar med bra jordbruk, därför har de gjort sitt mål till ett uppdrag att stödja små familjeägda vingårdar för att skapa viner av kvalitet, värde och integritet. Idag hämtar de frukt från över tjugo kontrakterade gårdar i Oregons norra delar. Adam Campbell som är ägare ochb vinmakare på Pike Roads systervineri Elk Cove, lanserade sitt projekt Pike Road år 2016, för att ytterligare visa upp kvalitativ pinot noir från Oregon. Adam är andra generationen av familjen som startade det idag redan klassiska Elk Cove Vineyards. (Divine, 9408 fl.)

Flaskbild på Dune Cactus Canyon Grenache 2022

Dune Cactus Canyon Grenache 2022, Australien, McLaren Vale, TSE 92087, 192 kr

Hundragubbe grenache och endast den andra årgången av detta vin. Jordgubb, körsbär, örter, syrligt och friskt och läskande syra med tanniner och charmigt flirtigt personligt. Duncan och Peter Lloyd har en önskan om ett mer elegant uttryck av druvsorten än vad som kanske normalt förknippas med viner baserat på Grenache. Bröderna växte upp i en värld där mycket kretsade kring vin, olivolja, ost och god mat. De är söner till Mark och Mary Kathleen Lloyd, ägare till Coriole Vineyard (vars viner vi skrivit om här tisigare). Lloyd-bröderna odlar ekologiskt och är inspirerade av världens öknar som alla gett namn till deras viner. Läs mer om Dune här: (Johan Lidby Vinhandel, 1200 fl.)

Flaskbild på Sauvage Family Vineyard Burn Cottage Moonlight Race Pinot Noir 2020

Burn Cottage Moonlight Race Pinot Noir 2020, Nya Zeeland, Central Otago, TSE 92448, 399 kr

Moonlight Race har fått sitt namn efter ett vattendrag som snirklar sig genom egendomen som odlas enligt
biodynamiska principer. Hög aromatik och smakrikedom, syrlig mörk frukt, sandelträ, hallon och jordgubb. Stram med hög syra och torra tanniner, skön klunkabilitet i ett annars välstrukturerat och välbalanserat vin. Vingården ägs av familjen Sauvage från Chigaco i USA, som även är verksamma inom jordbruk i både Kansas och Australien. 2002 tog familjen över den 24 hektar stora egendomen och planterade sina första vinrankor på Burn Cottage 2003. Marken hade fram tills dess enbart använts som betesområde för får. Förutom pinot noir odlar de mindre volymer av grüner veltliner och riesling. Till sin hjälp och som medgrundare har de den biodynamiske och legendariska vinmakaren Ted Lemon från Kalifornien. Ted har varit konsult för ett stort antal framstående biodynamiska vingårdar i Kalifornien och Oregon och Burn Cottage var den första helt biodynamiska vingården i Centrala Otago på Nya Zeeland han var med och grundade. (Quaffable Wines, 360 fl.)

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.