Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Peppa för advent – Grubes bästa glöggtips!

Peppa för advent – Grubes bästa glöggtips!

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Äntligen dags att pigga upp den mörka säsongen med julstjärnor och adventsljus i fönstren – och glögg i glasen. Wine Tables Andreas Grube har testat igenom årets utbud och väljer här ut sina favoriter. Glad advent!

sav-alkoholfri

Sav Glöd Alkoholfri, nr 19038, 69 kr

Det kan vara problematiskt med juldrycker utan alkohol, framför allt för att det tenderar att bli lite för sötsliskigt. Men Sav har verkligen lyckats tycker jag. Smaken känns fräsch och pigg med lite björkträtoner och kryddning av pomerans, kanel och kryddnejlika.

ember-brannland

Brännland Iscider Emberg Glögg, nr 94300, 189 kr

Jag imponeras alltid av det Brännland producerar, och så även när de nu ger sig på att göra glögg – så jäkla gott, helt enkelt! Med sin Ember lyckas de få till en suverän blandning av friska äppeltoner, kryddighet och klassiska julsmaker som kryddnejlika, apelsinskal och lite ingefära. Dricks precis lika bra väl kyld som varm.

blossa-trestjarnig

Blossa Trestjärnig Glögg, nr 96517, 115 kr

Mustig och fyllig glögg som i min bok är en av de bästa i klassen i år. I både doft och smak finns en härlig brunspritskänsla med nyanser av cognac, choklad och juliga kryddor. Eftersmaken är lång, mjuk och varm.

dufvenkroks-original

Dufvenkrooks Original, nr 96009, 89 kr

En riktig klassiker som levererar snyggt i vanlig ordning, och en glögg som lyckas med att både vara smakrik och fyllig, och på samma gång tät och välbalanserad. I doft och smak hittar jag kryddnejlika, sultanrussin och pomerans tillsammans med mörka bär och choklad.

tegner-son-wilckens

Tegnér & Son Wilckens Fat Starkvinsglögg, nr 96002, 89 kr

Rejält fyllig och kraftfull i stilen, precis som man vill ha det när det handlar om starkvinsglögg. Här bjuds på gott om mogna röda bär, russin, kryddnejlika, kanel och dessutom en lätt pepprighet i avslutet.

alpenglitzern

Alpenglitzern Organic Glühwein, nr 90071, 69 kr

Här har vi en tysk glühwein i hyfsat fräsch stil med gott om kanel, rödbärighet, kardemumma och lite mogen blodapelsin. Värmande och gott och med en, i sammanhanget, hyfsat återhållsam sötma. Finns också på halvpava.

blossa-rodvinsglogg

Blossa Ekologisk vinglögg röd, nr 90168, 89 kr

Jamenvisst, är man ute efter en schysst allroundglögg som passar de flesta paletter är det här ett säkert val. Väldigt klassisk i stilen med såväl kryddnejlika som kardemumma, kanel och röda bär, och med en rund och fyllig sötma som samtidigt är i bra balans.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.