Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Sydafrikanska pärlor

Grab a Bottle – Sydafrikanska pärlor

Bild på Maja Berthas
Maja Berthas Redaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

Även om avstånd och sunt förnuft på många sätt fortfarande präglar vår vardag så får man väl ändå säga att ett visst mått av socialt festande äntligen känns legitimt. Själv bjuder jag gärna in mina fina grannar på landet till en liten kvällssittning eller kanske till ett kort utomhusmingel vid eldstaden i trädgården. Min mormor sa alltid, ”Det finaste man har ställer man på bordet” och här kommer tre riktigt smaskiga snyggingar från Sydafrika som får ta plats i mina vinglas.

winetable_grababottle_simonsig

Simonsig Cuvée Royale Blanc de Blancs, 2017, Nr 95048, 189 kr

En Cap Classique som verkligen inte skäms för sig! En mysigt utvecklad Blanc de Blancs som mer än gärna får inviga middagsbjudningen. Ur glaset sipprar toner av sprödbakad brioche, vaxiga gula äpplen, solmogna aprikoser samt en snygg mineralisk rökighet. Den kittlande syran och långa eftersmaken får gommen att kräva mer och jag bjuder gärna denna till små smörstekta snittar med uppvispad anklever och färska fikon.

winetable_grababottle_springfieldwildyeast

Wild Yeast Chardonnay, Springfield Estate, 2020, Nr 90259, 185 kr

Det här vinet får de flesta av mina gäster att dra på munnen av välbehag. En säregen och matig stil som levererar en vaxig fetma samtidigt som syran är frisk och läskande. Smaken är närmast att beskriva som en fruktcocktail med färsk mango, ananas och stråk av parfymerade blommor. Vinet har inte sett tillstymmelse till ekfat och som namnet antyder sker jäsningen med den naturliga jäst som återfinns på druvornas skal. Här kommer lergrytan väl till pass. Den fylls med höstens rotsaker, en välgödd majskyckling samt mängder av citron, örter och vitlök. Medan maten lagar sig själv så kan du hälla vinet på en snygg karaff för lite luftning.

winetable_grababottle_chocolateblock

The Chocolate Block, 2019, Nr 2086, 249 kr

Det är klart man vill ha ett vin som heter “The Chocolate Block”! Etiketten är lika självklar som vinet i flaskan och med en spännande blandning av Syrah, några medelhavsdruvor och en gnutta Cabernet kan inget gå fel. Smaken är kryddig med inslag av lakrits, en hint av kakao, torkade örtkryddor och ett stort mått mörka bär. Jag slår på stort med en av mina paradrätter – Cheddarostfyllda dovhjortsbiffar med en krämig grönpepparsås och några perfekt snittade hasselbackare. Sedan är grannsämjan fixad.

Annons

District 7 Pinot Noir 2020

District 7 Pinot Noir 2020

Land:USA, Kalifornien
Pris:149 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:6 g/l
Volym:750 ml

District 7 Pinot Noir 2020

Land:USA, Kalifornien
Pris:149 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:6 g/l
Volym:750 ml

En charmerande pinot noir med mjuka toner av solvarma vildhallon och sötsyrliga körsbär tillsammans med mörk choklad, en lätt kryddighet och finstämt inslag av fat. Sunshine State på flaska som gör sig strålande till en pasta med höstens smörstekta svamp, svartpeppar och parmesan. Vinet gör sig även riktigt bra helt på egen hand.

NR: 6578

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.