Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Sannas Sexpack – humligt, fruktigt, smakrikt

Sannas Sexpack – humligt, fruktigt, smakrikt

Bild på Sanna Lindberg
Sanna Lindberg Ölskribent

Lästid: 1 minut

Ny favoritlager och i kylen står en karamellig barleywine redo för helgens salta ostar. Läckra februarinyheter och nyetableringar i veckans sexpack.

starköl_winetable

zzz003 Hefeweizen från zzZ, nr 35428, 29:90 kr, 25 cl, 5%

Zzznark! PangPang-Fredrik tröttnade på frukt och öl extra allt och inledde året med att lansera sitt nya varumärket zzZ som fokuserar på klassiska ölstilar och sådant som kräver längre lagring. Men i väntan på det långlagrade kommer nu en strid ström av färskare öl. Hefeweizen är pigg kolsyrad, mjuk vetekropp och citrusfrisk eftersmak, också den nya IPAn levererar direkt på hög nivå. Extra plus plus för den vansinnigt härliga 25-centilitersburken som direktimporterats från coronans epicentrum – Wuhan.

nyköpingbrewing_winetable

Nyköpings lager från Nyköping Brewing Co, nr 35497, 19:90, 33 cl, 5,2%

Veckans favoritlager är den här nytappade burken från Nyköping. En klassisk helles lager med en rund och samtidigt lätt maltkropp med en humlefrukt och beska som får ta plats. Otroligt fint balanserad – en egenskap som blivit signifikant med bryggeriet.

sthlmpils_winetable

Sthlm Pils från Northern Exposure, nr 35482, 28:90 kr, 44 cl, 4,7%

Northern Exposure är idag ett ben av ekerökvartetten som också består av; NKB, Adelsö Bryggeri och Ekerö Brygghus. Fyra varumärken och fyra stilar där denna nyhet är en rejält humlad pilsner, fylld med tropisk frukt och markerad beska trots en session-låg alkohol på 4,7%. Frisk!

dressedforswedishsummer_winetable

En ullgullig tvättbjörn i vinterkläderna bjuder trots sitt utseende på tropisk humlejos i New England-stil. Här finns ananas och citrus som fångas upp av en rund maltkropp och en avslutande liten sötma. Fint namn till fin öl!

Existensessenstranscendens_winetable

Existens essens transcendens från Stigbergets, nr 35522, 39:90 kr, 44 cl, 5,9%

Stigbergets snålar sällan på humlen och här har sorterna mosaic och engima gett karaktär åt en ny New England-ipa. Rejält humligt, så klart, med passionsfrukt, ananas men också en lätt örtighet och frisk grapefrukt. Ofiltrerat, fylligt och smakrikt, med en lätt kolsyra.

Barleygal_winetable

Barleygal från Spike Brewery, nr 31229, 66:60 kr, 44 cl, 10%

En barleywine är alltid bra att ha i kylen – redo att plockas fram så fort de salta ostarna når bordet. Den här är en riktig karamell. Försiktigt kolsyrat, fin sötma och tydliga inslag av sirap, kolasås, mjölkchoklad och torkad apelsin. Drick gärna ur större kupa, mindre klunkar och dela den rejäla burken på flera.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.