Sannas sexpack v.7 - WineTable

Sannas Sexpack – "vårvintersol på burk"

Sanna Lindberg Ölskribent

Ett sexpack som får oss att drömma om smältande snö, vårsol, pigga snödroppar och en sprakande grill. Här är sex ölnyheter, i ett med sin säsong.

Claudy Sunrise från Brygghus 19, Karlshamn, 44 cl, 6,8%, nr 31218, 42:90 kr

Vårvintersol på burk! Här får humlen ta ordentligt med plats och gyllene, tropisk humlefrukt balanseras av rund maltkropp och markerad beska. Njut utomhus i solen när snön sakta smälter bort.

Narangi IPA från O/O, Göteborg,  33 cl, 6,8%, nr 32868,31:80 kr

O/Os storsäljare Narangi har fått bred lansering på Systembolaget och kan nu plockas på hyllan i närmare 300 butiker. Hurra! Välgjord och läskande ipa med örtig humlefrukt, solvarma apelsiner och markerad beska.

Cloudy från Dugges, Göteborg, 33 cl, 6%, nr 35486, 25 kr

Dugges senaste veteöl är rejält humlekryddat och den silkeslena kroppen lyfts elegant fram av pigg humlefrukt. Som ett fluffigt moln redo att njutas till lättare pastarätter, sallader eller bara precis som den är.

Licks Licks Licks från Stockholm Brewing Co, Stockholm,  33 cl, 6%, nr 31362, 32:90 kr 

Tre gånger körsbär i saltsyrlig kropp som både lyfter och balanserar den rika körsbärssmaken. Vacker djupröd färg och en liten touch av vanilj. Njut som aperitif!

Mild mannered från Beerbliotek, Göteborg,  33 cl, 4%, nr 35546, 19:90 kr

Beerbliotek blickar allt mer åt de klassiska ölstilarna – här är deras första Mild. Gyllene bärnstensfärgad maltkropp och runda fruktinslag av torkade stenfrukter, knäck och varmt rågbröd – balanseras av en elegant humletwist. Utmärkt till det svenska husmansköket eller den grillade varmkorven.

Kolaboration från Bottenvikens Bryggeri, Luleå , 33 cl, 6,6%, nr 34843, 36:50 kr

Bottenvikens bryggeri månar om sitt ursprung och sätter ofta maten i första rummet. Kolabration är en ”kolglödmäskad” saison i samarbete med Kolektivet (bästa grillkolen!). Glödande lyxkol har gått rakt i mäskpannan och ger en precis lagom, nästan diskret, tusch av rökighet. Ett lättsamt och ursnyggt öl att njuta till löjrom och råraka.

Du missar väl inte dessa godingar


Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.