Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Sista–minuten–snaps till midsommar – fem prima val i fast sortiment

Sista–minuten–snaps till midsommar – fem prima val i fast sortiment

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Äntligen står midsommar och sommarens fester för dörren! Och visst vill man väl ha lite goda snapsar på bordet för att förgylla maten och förhöja smakerna? Andreas Grube har valt ut fem fina favoriter som finns i fast sortiment och många butiker – enkelt att plocka upp!

uto_snaps_wine-table_tips

Utö, nr 19, 219 kr

Gillar den här skarpt och den har för mig blivit något av just en sommarfavorit. Fräsch, lätt och pigg i stilen, med både läskande citrustoner, rikligt med fläderblom och med en lätt överton av honung i avslutet. Perfekt snaps till den soliga sillunchen – och här får det gärna imma ordentligt i glaset!

ostgota-sades_snaps_wine-table

Östgöta Sädesbrännvin, nr 16, 229 kr

Jag återkommer alltid till den här, helt enkelt för att jag tycker att det är en av de bästa allroundsnapsarna på hyllan. Här finns en lätt fatkrydda och en liten whiskyton, men också russin, torkade örter och en lätt avrundande sötma. Funkar till det mesta på midsommarbordet – från sillarna och faktiskt även till det grillade köttet.

op-anderson_snaps_wine-table

O.P. Anderson Aquavit, nr 42, 284 kr

Jamenvisst, klassikernas klassiker har såklart en given plats när det är dags att duka till sommarfest. Den sitter liksom bra för alla smaker och bjuder på något för alla – utan att för den sakens skull vara platt och anonym. Klassisk kryddning med kummin, anis och fänkål i ren och rak stil. Lysande bra allroundsnaps.

gammel-opland-aquavit_snaps_wine-table

Gammel Opland Aquavit, nr 70624, 349 kr

Den här är riktigt kul tycker jag, särskilt för den som vill ha en snaps med lite drag och rivighet i smakprofilen. Dill, kummin och citrus dominerar kryddningen, men i bakgrunden finns också en lätt fatkrydda och ett stänk honung. Lysande gott till matjes eller de lite kryddigare sillvarianterna.

hallands-flader_snaps_wine-table

Hallands Fläder, nr 7, 259 kr

Kanske ett lite för givet och enkelt val, men det kan inte hjälpas – den är ju så god! En snaps som är som en flytande sommardröm med all sin charmiga blommighet och aromatiska parfym. Samtidigt finns här också en lätt kryddighet av både kummin och kanel som piggar upp och skapar karaktär. Midsommarsnaps deluxe!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.