Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Veckans whiskytips: Singleton of Dufftown 18 Years

Veckans whiskytips: Singleton of Dufftown 18 Years

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Maxad, värmande, balanserad – och lysande god. Singleton of Dufftown 18 Years, som släpptes i Systembolagets fasta sortiment den 1 september, får Andreas Grubes smaklökar att gå i spinn.

SingletonofDufftown_winetable

Singleton of Dufftown 18 Years, nr 11838, 699 kr

Jag har tidigare orerat i skrift om såväl Singletons 12-åriga såväl som deras lite billigare Tailfire. Därför var det med stor spänning och förtjusning jag kastade mig över det rykande färska 18-åriga släppet.

Och nej, jag blir inte besviken. Den är något sötare i stilen än vad jag förväntat mig, men annars är det här precis den mix av koncentration, djup, komplexitet och längd som man förväntar sig av en whisky med den här åldern.

Doft- och smakmässigt snackar vi vanilj, len honung, lite röda äpplen, kanel och torkade apelsinskal. Öppen och tillgänglig men utan att bli påträngande. Och om smaken är len och rund så är finishen desto mer kryddigt, där en första våg av kardemumma och kanel följs upp av vitpeppar och en länge kvarhängande fatighet.

För den här prislappen är det heller inte särskilt många, om ens någon, som slår Singleton på fingrarna. Summa summarum: maxat whiskynjut till pangpris!

Nyfiken på att veta mer om Singleton och deras whisky? Kolla in deras hemsida här!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.