Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Vin i naturen - Den naturliga riktningen

Alexander Jansson Skribent Naturvin

Det har flyttat in ett par svartvita flugsnappare i vår fågelholk. De anlände till trädgården nu i början av maj, troligen genom en långflygning från Afrikas tropiker. Strategiskt har vi satt fågelholken inom synhåll från hemmakontorets fönster. Slow TV i sin bästa form och en mental tillflyktsort när vardagsstressen knackar på.

Så fort jag lämnar naturen för stadsbetongen fattas något mig. Det finns väl inneboende hos människan tänker jag, likt grenklykan som används för att hitta vattenkällan. Dragkraften, eller riktningen, är något som samhället inte alltid tar höjd för. Den konventionella, tillrättalagda och upptrampade stigen finns alltid upptryckt i mitt ansikte men det är sällan där jag hittar mina smultronställen. Nej, det är i det vildvuxna, ofullständiga och ibland oförklarliga den finaste frukten skördas.

Samma gäller för vinet, dragningskraften till det naturliga är alltid starkast för mig. Så när jag sitter ute i den grönskande vårkvällen och öppnar upp Laurence och Remi Dufaitres ärliga Prémices så händer det där speciella. Det dukas upp en hel svensk sommar i glaset där vildhallon, varma grusvägar och sommarblomster flödar fritt. Plötsligt känns kvällsbrisen varmare, flugsnapparna sjunger renare och alla knoppar slår ut i blom! Beaujolais i det här snittet är så barnsligt charmigt, utan att kompromissa med djup eller komplexitet.

Prémices privatimporterar ni enkelt via Dryckesbutiken.

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.