Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre grymma bourbon

Grab a Bottle – tre grymma bourbon

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Den här veckan blir det whiskey för hela slanten i Grab a Bottle – nämligen i form av amerikansk bourbon. Här snackar vi sprit gjord på minst 50 procent majs i både rivig och lite avrundad stil. Andreas Grube tipsar om tre bra flaskor som du enkelt hittar på en Systembolagshylla nära dig.

bulleit

Bulleit Bourbon, nr 570, 379 kr

Fantastiskt prisvärd bourbon som både är skönt rivig i kryddan och samtidigt bjuder på klassisk rondör i form av smörkola, karamell och torkad apelsin. En av mina personliga favoriter som jag alltid gärna återvänder till.

woodford-reserve

Woodford Reserve, nr 10104, 419 kr

En bourbon med tryck i smakerna men samtidigt också med harmonisk elegans och finess. Här finns ett inslag av krydda från de brända faten som den lagrats i, tillsammans med djupa toner av rostade hasselnötter, mogen apelsin, vaniljkola och torkad tropisk frukt. Grymt bra!

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

Riedel Veloce, Water, 2-pack, 349 kr

Riedels populära serie Veloce har fått sitt namn från italienskan ord för snabb och bjuder på ett brett sortiment av tunna, druvspecifika kristallglas. Glaset Water passar lika väl till vatten som till rivig och avrundad bourbon, där glasets form skapar harmoni mellan dryckens utseende, doft och smak. 

michters

Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon, nr 587, 579 kr

Begreppet “straight bourbon” innebär att spriten lagrats på nya fat i minst två år, och det känns absolut i smakprofilen här i form av kanel och en touch av falnad brasa. Ovanpå det hittar man också gott om torkad tropisk frukt, sultanrussin, nötter, vanilj och lite kakao. Visst, kostar en slant mer än de andra men så är det också en helgjuten bourbonupplevelse med allt på plats.

Annons

Anima Chenin Blanc 2018

Anima Chenin Blanc 2018

Land:Sydafrika, Western Cape
Pris:179 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:
Volym:750 ml

Anima Chenin Blanc 2018

Land:Sydafrika, Western Cape
Pris:179 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:
Volym:750 ml

Ett charmigt fruktigt vin med härlig munkänsla och smaker av honungsmelon, ananas, persika, krusbär och citruszest. Fin skjuts i syran och i eftersmaken växer det fram aptitretande mineraliska nyanser. Vinet har också en härlig nötighet i smaken tack vare viss mognad. Anima Chenin Blanc kan med fördel drickas helt på egen hand och vill du ha ackompanjemang av mat är valmöjligheterna många: allt från lax och andra feta fiskar till kyckling eller fläskfilé passar perfekt. Eller varför inte bara en enkel sallad.

NR: 2049

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.