Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vin i Naturen – försommarens flora, fågelsång och förgänglighet

Vin i Naturen – försommarens flora, fågelsång och förgänglighet

Bild på Alexander Jansson
Alexander Jansson Skribent Naturvin

Lästid: 1 minut

Fyll hinken med is och ett läckert biodynamiskt vitt vin och följ med ut i naturen, bland flora och fågelsång!

Försommaren är här! När jag lägger mig på gräset bredvid en blommande syrenbuske så levererar dofterna, färgerna och fågelsången en riktig sinnessmocka, allt lever igen! Men när jag lite mer noggrant synar den annars kritvita syrenen så ser jag att den börjar bli brun i kanterna… Då påminns jag om årstidens förgänglighet och sakta tar vemodet över, snart är den här perioden förbi. Fåglarna fortsätter att sjunga glatt, helt obrydda av min iakttagelse. Jag tänker på Gällivarepoeten Johan Airjokis träffsäkra rad; ”Fågelsång vad är det som ni sjunger om, ni vet väl att sommarn tar slut”?

Himla tur att jag har tagit med mig en hink fylld med is och en flaska Flora, österrikaren Michael Grindls biodynamiskt framställda vita field blend, som verkligen lever upp till sitt florala namn. Doften påminner om min tidigare sinnessmocka och smaken fermenterad citron- och flädersaft, försvinnande gott!

Bäst att beställa några fler flaskor för kommande varma månader och på så sätt förlänga försommarens blomstrande förgänglighet och mota bort vemodet!

Vinet hittar du här:

Flora 2020, Österrike, nr 50813, 199 kr

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.