Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vin i naturen – Vägen in till höstmörkrets hjärta

Vin i naturen – Vägen in till höstmörkrets hjärta

Bild på Alexander Jansson
Alexander Jansson Skribent Naturvin

Lästid: 1 minut

Svårt är det inte att hitta det fina i höstens ljusare dagar, bland gul och- rödfärgade höstlöv som lyser under krispigt soliga dagar.

Däremot den senare delen av hösten, den som man inte hittar på datorns skärmbakgrund, i ditt sociala flöde eller på fondtapeten, är inte lika enkel att omfamna. Stormar, tunga regn, förmultnade löv och ett omslutande mörker, hur omfamnar man egentligen den?

Min väg finns på andra sidan ytterdörren, ute i naturen där jag stannar, tänder en eld och öppnar upp en bättre syrah från norra Rhône och väntar in mörkret. Elden och vinet, som i det här fallet är Lionel Faurys Hedonism från Saint-Joseph, blir två viktiga ledstjärnor genom det i första anblick lite skrämmande höstmörkret.

Röken från den lite småsura veden gifter den sig helt perfekt med de rökta och lite sågspåniga tonerna i vinet, där jag även får en floral förnimmelse av höstens sista blomster samt något smygande animaliskt i bakgrunden. Kanske är det av den ruggade, blodtörstiga best som gömmer sig utanför lågornas ljus, i min fantasis kreativa skuggor? För min eventuellt lite mörkrädda själ värmer då det här nord-rhonska hantverket med sin varma, tillgängliga årgång och tröstande violparfymerade primärfrukt.

Ge er ut och testa, när ni väl har landat och mött mörkret kommer ni vilja tillbaka till det om och om igen… Ut och väck er inre hedonist!

domainefaury_hedonism_winetable_vininaturen

Saint-Joseph Hedonism Lionel Faury 2o18, nr 71154, 279 kr

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.