Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vintipset

Vintipset

Lästid: 1 minut

Varje vecka ger Dan Lepp ett vintips som speglar hantverksmässigt, småskaligt och kvalitativt vin tillverkat i samklang med naturen. Varsågoda!

Nästan varje tisdag lägger jag upp ett tips ur beställningsortimentet (BS) eller sätter ljuset på bortglömda viner från tidigare småpartisläpp. Mitt fokus ligger som vanligt på hantverksmässiga, småskaliga och kvalitativa viner tillverkade i samklang med naturen. Viner som är gjorda av en person med drömmar och visioner och inte i en fabrik. Viner som dricks av producenten själv och hans familj och därför inte (eller endast i nödfall) besprutas. Viner som representerar vinmakaren, en plats och dess jord. Viner med kort innehållsförteckning. Viner som berör.

Jag är så svag för vin som doftar så här vackert. Rödbärig ren och flygande lätt elegans skvallrar om ett hantverk fullt av kunnande och passion. En doft att stanna i. Österrikiska Birgit Braunstein har brukat sina 22 hektar kalkrik vinmark i närheten av Wien ekologiskt och biodynamiskt sedan starten 1996. (EcoCert och Demeter) Hennes Pinot von Berg är en pinot noir i den nättare skolan, klassisk och städad men med en nerv som tyder på vinmakning åt det naturliga hållet. Syrliga höstiga skogsbär, sura körsbär, rabarber, stråk av viol och kanel, snälla tanniner och en drickbarhet som heter duga. Finns i BS (189 kr, nr 77517) utan kollikrav. Allra godast när det serveras svalt i stora kupor!

 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.