Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

riesling pfersigberg
Storslaget, pampigt och mycket smakrikt riesling Riesling Grand Cru Pfersigberg 2018
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Alsace
NR 2513
305,-
13,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Storslaget, pampigt och mycket smakrikt riesling

Riesling Grand Cru Pfersigberg 2018


Riesling Grand Cru Pfersigberg 2018 är ett storslaget, pampigt och väldigt smakrikt vin från Alsace med gula päron, sötmogen ananas, örter och grillad citron. En markerad och frisk syra och mineralitet samt en tydligt oljig känsla i munnen, där komplexiteten i vinet är tydligt.

”Storslaget, pampigt och väldigt smakrikt vin”

Smarrig och drickvänlig redan idag, men kan också få ligga till sig ett bra tag i källaren, upp till 10 år under rätt lagringsförhållanden, för den som vill. Perfekt till smakrika skaldjursrätter som vitlöksfrästa räkor eller en mustig skaldjursgryta, som denna smakrika musselsoppan!

Se när Wine Table’s redaktion provar vinet här.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Wolfberger, det första kooperativet i Alsace, räknas som den största producenten av Alsace Grand Cru. Ett fåtal vinodlare grundade företaget år 1902 i Eguisheim. 120 årsanställda, fyra produktionsanläggningar och totalt 1200 hektar delat på 480 vinodlare som är delägare.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.