Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på 5 alkoholfria törstsläckar–favoriter på ölhyllan

5 alkoholfria törstsläckar–favoriter på ölhyllan

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Öl är det alkoholfria segment på Systembolaget där det finns absolut mest att hämta – hög kvalitet i stor kvantitet. Här är Andreas Grubes fem favvos när du är sugen på någon läskande, klunkvänlig och fräsch sommarbärs!

BigDrop_winetable

Big Drop Pale Ale Alcohol Free, nr 1951, 13,90 kr

Den här tjusiga lilla skapelsen kommer från Storbritannien och bjuder verkligen på imponerande mycket smakdjup för att vara alkoholfri. Citrusfräsch och läskande, men också med både honungstoner, knäckebröd och några stänk kåda på toppen. Lika bra på egen hand som till mat.

NonAlcoPaleAle_winetable

Sigtuna Non Alco Pale Ale, nr 1975, 15,90 kr

Ett svenskt bryggeri som ofta imponerar genom att vara allround utan att bli tråkiga, svepvänliga utan att vara blaskiga – och så också här! Den här är snyggt fyllig och rik i doft och smak, med mogna mandarintoner, knäckebröd, apelsinzest och en ryggrad av bra beskabett.

konx_winetable

Konx Non-Alcoholic Mini Pale Ale, nr 1948, 19,40 kr

Alkoholfri öl från omsusade och banbrytande svenska Omnipollo, och en bärs som verkligen doftar och smakar sommar delux: tänk saftig grapefrukt, passionsfrukt, färskpressad citrus och småbränt knäckebröd i helig allians, dessutom med bitig beska. Får gärna drickas rejält sval för min del – chansen är stor att du drar i dig hela burken i ett enda svep.

Estrella_winetable

Estrella Dramm Non-Alcoholic, nr 1903, 11,90 kr

Jamenvisst, ibland är den här typen av öl bara sååå rätt – okomplicerat, läskande, svalt och svepvänligt. Perfekt gräsklipparbärs som slinker ner snabbare än snabbt.

Mikkeller_winetable

Mikkeller Drink’in The Sun, nr 11994, 19,90 kr

De här skickliga danskarna har länge gjort alkoholfri öl i toppklass, och det här är en av deras skapelser som hängt med ett tag – av förklarliga skäl! Här snackar vi finfin humlebeska och färska örter parat med frisk grapefrukt och charmiga mangotoner. Klunkvänligt till tusen!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.