Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Äntligen påskbrygder!

Äntligen påskbrygder!

Lästid: 2 minuter

Visst är påsk en högtid som blir härligare för varje år? Åh vad jag numera uppskattar kombinationerna av ledighet, ljus, blommande vägkanter, kvittrande fåglar och de efterlängtade gröna skotten och primörerna som lättar upp varje måltid. Det är vid påsk det vänder, från och med nu blir allt enklare.

Och det är en dryckens högtid. Rosévinet och det krispiga vita i all ära. Men i samma stund som sillarna landar på påskbordet är det mörkare ölet som ska öppnas. Ingen annan dryck gifter sig bättre till de söt-salt-syrliga sillarna. Här behövs kropp och maltsötma. Rostade toner, hellre än humlig frukt – vars beska lätt krockar med sötman. Gillar du snaps? Det gör jag, och tipsar därför om tre öl med lägre alkohol.

Jämtlands Påskebrygd, 4,5%, nr 1338, 20:90 kr

Ett modernt skolboksexempel på påsköl med rågbrödsdoftande malt, en perfekt liten sötma och försiktig citrusfräschör. En mjuk och rund brown ale som löser sillen lika snyggt som grillen. 

Ängöl Jenny Nyströms Påskbrygd, 4,5%, nr 11846, 19:80 kr

Kalmarbryggeriet gillar högtidsöl och släpper till påsken ofta en hel uppsjö av öl med kycklingprydda etiketter. Detta har blivit min favorit, en elegant mörk lager med hårt rostad malt. Plocka upp det rostade och matcha med stekt, inlagd strömming eller krispig Jansson. Gott!

Nils Oscar Alkoholfri Påsköl, 0,4%, nr 11998, 15:90 kr

En fullvärdig brown ale som du blir minst lika fnittrig av som de med alkohol. En fyllig kropp med rund maltsötma. Nybakat rågbröd samsas med elegant apelsinfräschör. Ett av de bästa alkoholfria öl just nu. 

Våriga alternativ

Nu handlar ju inte påsken bara om påskmat. Kanske landar årets första ekosparris på grillen? Kanske har du krattat hela tomten eller sjösatt en båt? Här är tre alternativ som lättar upp påskölskorgen. 

Stockholm Lager från Stockholm Brewing, 5 %, nr 33164, 24:90 kr

Snygg lager i tysk pilsnerstil – svensk basmalt på kulturspannmålet balder och tysk humle. Lättsamt, friskt och precis allt vad man önskar efter ett långpass i trädgården. 

Dugges Tropic Thunder, 4,5%, nr 31032, 32 kr

Läskande suröl smaksatt med mango, passionsfrukt och persika! Slurp! Mums! Smakar sommar och doftar vår. Frisk syra och lättsam kropp. Drick svalt ur ett vinglas. 

Poppels Session IPA, 4,2%, nr 31006, 19:90 kr

SIPA – det vill säga en india pale ale bryggd i session-stil (lägre alkohol). Fortfarande med humlens kraft och fylliga kropp. Ett välgjort öl med massor av tropisk humlefrukt, tydlig beska men i snygg balans.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.