Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Bon week – end

Bon week – end

Lästid: 1 minut

Fredagen den 18 januari är det dags för årets första och månadens enda småpartisläpp. Det bjuds vitt och brett, varmt och svalt. Om det ska generaliseras en smula är det ett litet men naggande gott parti. Här är sex favoriter.

Hervé Dubois Blanc de Blancs Grand Cru Millésime 2011, Champagne, nr 99034, 299 kr

Dedikerat champagnehus som äger 7,5 hektar runtom Avize.  Rik, inbjudande och nästintill gräddig i stilen med lätt mineralton och frisk syra. Mycket champagne för pengarna, skulle jag säga.

Domäne Wachau Riesling Smaragd Achleiten 2017, Wachau, nr 96357, 299 kr

Pålitligt kooperativ som styr över nära 420 hektar vinodlingar vilket närmar sig en tredjedel av Wachaus totala vinmarker. Denna smaragd är blommig, fruktig och elegant och ger dig förnimmelser av citrusskal, tropiska frukter, ängsblommor. Därtill en frisk syra.

Domaine Weinbach Riesling Domaine Weinbach 2017, Alsace, nr 95267, 229 kr

Spjutspets – Alsace. Det här graciösa vinhuset drivs med stor precision av Mme Faller och hennes två döttrar Catherine och Laurance. Deras viner bjuder fingertoppsbalans mellan tät, mogen frukt, blommiga toner och fräschör. Husets riesling är balanserad med frisk syra. Kan lagras länge men också njutas på studs.

Versante Nord 2016, Sicilien, nr 92048, 245 kr

Eduardo Torres är den unga vinmakaren från Kanarieöarna som började ”praktisera” för Arianna Occhipinti för att till slut slå rot på Sicilien och göra egna viner. Här är en vacker Nerello Mascalese ( med 20 % Nerello Cappuccio) som kommer från de svarta vulkaniska sluttningarna av Etna. Saftiga tanniner, skönt sug av vulkanfunk, hög syra och bra längd. Vad mer kan man önska?

Treintamil Maravedies 2017, Vinos de Madrid, nr 90432, 179 kr

Bodega maranones grundades för drygt tio år sedan och omfattar idag omkring tjugo hektar vinodlingar, oliv och mandelträd. I detta flirtfriska vin spelar Garnacha huvudrollen och ger mjuka rödfruktiga nyanser och därtill drömmiga inslag av örtkvistar, blommor och blad. Njut.

Solatìo Basilica Cafaggio 2013, Toscana, nr 99554, 279 kr

Det anrika klassiska vinhuset Basilica Cafaggio bjuder upp till koncentration. Mycket mörka toner där läder, nyrostat kaffe och mogna körsbär gör sig påminda. Finns en antydan till utveckling. Fin struktur och bra balans. Till det rustika köket….

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.