Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Chile – från garage till naturvin

Chile – från garage till naturvin

Lästid: 1 minut

Landets långa vinhistoria till trots, det är inte förrän de senaste årtiondena som omvärlden tagit till sig chilenskt vin. Om de vinerna vi sett här hemma har gett Chile rättvisa bör dock ifrågasättas, då  fokus legat på fruktiga boxviner. Men vinden börjar vända – en tydlig trend är nu gamla stockar, lokala druvsorter och naturliga tillverkningsmetoder. Maria Sporre har hittat två spännande nyheter som nu finns i vårt fasta sortiment.

Vigno 2015, Maule, nr 2429, 229 kr 

2012 startades Maule Vignanadone de Carignan, VIGNO, som en hyllning till druvan Carignan. Syftet med projektet är att bevara de traditionella metoderna man använt i 400 år med handplockade druvor och gamla stockar. Garage Wine presenteraren riktig fullträff med frisk syra, mörka bär och fat. Lufta gärna några timmar eller upp till en dag, och servera till oxjärpar med gräddsås.

Cacique Maravilla Pipeño País, Región del Sur, nr 2418, 99 kr

Naturvinet har hittat sin plats på Systembolagets hyllor. Här gjort på den klassiska druvan País, som tidigare mest använts för billiga bordsviner men som fått förnyat intresse hos många mindre producenter. Cacique Maravilla gör här ett utmanande, veganskt naturvin för den nyfikne. Här göms nyponsoppan under ett täcke av rökt korv och gammal cigarrlåda. Den hittar säkert sin plats vid sidan av kroppkaka med rårörda lingon. Plus för låg alkohol!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.