Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Snapsen som förgyller kräftkalaset

Snapsen som förgyller kräftkalaset

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Jajamen, vi vet att kräftor kräfva drycker av starkare sort och för att höja pulsen på kräftkalaset serverar vår spritskribent Andreas Grube här fem klockrena snapsar som får det att sjunga i munnen.

D Argentum (nr 86296, 289 kr, 50 cl, BS)

Kalasgod dansk hantverksakvavit som du hittar i beställningssortimentet. Klar och ren till utseendet och med en smak där rejäla knippen färsk dill möter limezest och lite färskpressad citron. Ljuvligt god och mer än värd en beställning.

Gammal Norrlands (nr 262, 229 kr, 50 cl)

En lite bortglömd favorit i mina ögon, där kummin, anis, dill och fänkål får sällskap av en sötaktig överton av sherry tack vare lagring på olorosofat. Sitter hur bra som helst till kräftan, men gör sig också prima till varmkorvsvickningen.

O.P. Petronella (nr 101, 139 kr, 35 cl)

Gillar den här inte minst för att den är något lägre i alkohol (30%), vilket kan passa bra på en kräftskiva där det ju kan bli lite sisådär med matintaget. Klassiskt kryddad med anis, dill och kummin, men där man också adderat ett stänk äppelmust vilket ger en härligt uppfriskande äppelton.

Purity Vodka Ultra 34 Premium (nr 86519, 298 kr, 70 cl)

Nej jag veeeet, det här är ingen snaps i klassisk mening, men den förtjänar ändå sin rättmätiga plats på festbordet, helt enkelt bara för att den är så sjukt god i sin rena stil. Munkänslan är lätt oljig på ett härligt sätt, och smaken bjuder på citrus, färska örter och ett pyttestänk vanilj. Drick immande sval.

Stockholms Bränneri Akvavit (nr 80656, 296 kr, 50 cl)

Riktigt härlig och uppfriskande med klassiska kryddor som kummin, dill och koriander, men också med en avrundad fläderton och inte minst en pigg citrusfräschör som svalkar av munnen. Klockren kräftdricka tycker jag, som både möter upp sältan och fräschar upp paletten.

Foto: Johan Magnusson

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.